05/12/2020

O ‘Αγιος Βαλεντίνος ανήκει σε όσους αγαπάνε κάθε μέρα!

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

H ιστορία γνώριμη! Κάθε χρόνο τα ίδια! Όσοι βρίσκονται σε σχέση «επιβάλλεται» 14 Φλεβάρη να γιορτάσουν, εκτός και αν πρόκειται για μια σχέση ανυπάκουη στους κανόνες. Εδώ η αγάπη δεν γνωρίζει απο μέρες ξέρει όμως αν την ρωτήσεις τον ορισμό της αγάπης απο πρώτο χέρι! Μια τέτοια ημέρα υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κάποια σχέση, και ενώ οι μισοί απο αυτούς θα το ήθελαν, οι υπόλοιποι αδιαφορούν πλήρως για αυτή την τόσο γλυκιά και συνάμα υπερκαταναλωτική ημέρα!

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις είναι ολοφάνερο πως 14 Φλεβάρη μια πλύση εγκεφάλου λίγο-πολύ την δέχεσαι! Θες να το πιάσουμε απο το ραδιόφωνο που απο το πρωί ξεκινάει να παίζει εκείνα τα γλυκανάλατα τραγούδια; H μήπως απο τους φίλους μας που είχαν δεν είχαν τελικά κατέληξαν να προβληματίζονται για το τι θα κάνουν απόψε το βράδυ; Γιατί όπως λέει και μια φίλη: «Aγίο-Βαλεντινίτσα μπορεί να μην είμαι ένα πατροπαράδοτο δείπνο με το αγόρι μου όμως θα το τιμήσω μέρα που είναι»!

Οι προσδοκίες δε για εκείνους που δηλώνουν τέρμα ερωτευμένοι κάθε χρόνο ολοένα και αυξάνονται! Τι δώρο να του κάνω; Μήπως είναι η κατάλληλη μέρα για να της κάνω μια ερωτική εξομολόγηση; Σήμερα όπως και να έχει θα κάνουμε έρωτα! Λες να μου πάρει δώρο εσώρουχα; Λες να μην μου πάρει τίποτα; Μισό λεπτό βρε παιδιά, ένα ένα γιατί ζαλίστηκα και σίγουρα όχι απο τον έρωτα σας!

Ειλικρινά τώρα, κάντε μου μια χάρη και δώστε μου λίγο την προσοχή σας! Γιατί έξαλλη δεν με λες αλλά προβληματισμένη σίγουρα! Σε πρώτη φάση θα έλεγα να γίνει ξεκάθαρο πως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι και αυτή μια γιορτή σαν όλες τις άλλες. ‘Εχει πολλούς υποστηρικτές όπως και πολλούς ορκισμένους εχθρούς (εσάς τους τελευταίους πολύ σας πάω να ξέρετε). Τώρα αν κάποιος με ρωτούσε για τη δική μου εκδοχή σχετικά με αυτή την ημέρα, θα του απαντούσα πως βρίσκεται κάπου στη μέση! Γιατί επιμένω πάντα να υποστηρίζω αυτή τη μέρα με ένα γνωστό κλισέ: ‘Αν αγαπάς τον άλλο, τότε τον αγαπάς και κάθε ημέρα ανεξαιρέτως!

Και επειδή δεν μου αρέσει να «επεμβαίνουν» στην ερωτική μου ζωή λέγοντας μου: «Σήμερα θα ερωτευτείς θέλεις δεν θέλεις» αλλά και επειδή είμαι φύση αντιδραστική, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να προσποιηθώ ή να γιορτάσω αυτή τη μέρα αν δεν το νιώθω πραγματικά. Προτιμώ να γιορτάζω τον έρωτα όποτε θέλω εγώ και ο σύντροφός μου και αν αυτή η μέρα μας πετύχει στις καλές μας, τότε ναι! Τότε με μεγάλη μου χαρά! Η αγάπη είναι ευλογία άλλωστε, και μάλιστα απο τις μεγαλύτερες!

Μια καψούρο είμαι και εγώ, μη νομίζετε! Και όχι δεν γιορτάζω κάθε μέρα τον έρωτα αν και θα το ήθελα. Πλέον όμως γνωρίζω.. Πλέον ξέρω πως ο έρωτας για να επιβιώσει, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αφοσίωση! Δεν σου χαρίζεται ούτε και είναι εύκολο να παραμείνει για πάντα! ‘Αν το θέλεις όμως πολύ τότε πιστέψτε με πως μπορεί να επιβιώσει κάτω απο οποιαδήποτε συνθήκη!

Eρωτευτείτε λοιπόν ρε παιδιά! Ερωτευτείτε γιατί «χανόμαστε» και γιατί ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης και ένα δώρο που δίνεται απλόχερα σε όλους μας! Ποιός ο λόγος λοιπόν να τον αρνούμαστε; Aφήστε τον Άγιο Βαλεντίνο στη θέση του και αν σας αρέσει αυτή η μέρα τότε απολαύστε την, όμως κάντε μας την χάρη λίγο πιο αθόρυβα! Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζεται τον έρωτας σας, αν κάνει θόρυβο στις καρδιές σας, αλήθεια αρκεί και περισσεύει! Αν πάλι δεν σας εκφράζει, τότε κανένα πρόβλημα, αντιμετωπίστε το απλά με λιγότερη εχθρικότητά!

Δώστε ένα τέλος στο κράξιμο! Δώστε ένα τέλος και στις καλοφτιαγμένες ψεύτικες καρδούλες, κάρτες και δωράκια! «Χορτάσαμε» απο ψέματα και δεν θέλουμε άλλα! Στην αγάπη κάπου το χάνουμε παιδιά και επειδή απο αγάπη κανείς δεν «χόρτασε» όση και αν έλαβε καιρός να επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνη! Αγαπήστε και αγαπηθείτε δίχως αύριο! Με όλο σας το «είναι» και όχι με δόσεις! Κάθε μέρα και όχι επιλεκτικά! Αφήστε και εκείνους που θέλουν να σας αγαπήσουν να το κάνουν, αβίαστα όμως και όχι όποτε το αποφασίζετε εσείς!

Η ζωή καλώς ή κακώς δεν περιμένει γιατί μονίμως προχωράει και η αγάπη ευτυχώς δεν τελειώνει όσο και αν θέλουμε εμείς να την ξοδεύουμε! Τι περιμένουμε λοιπόν; Σε τελική ανάλυση αν δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να βρούμε την αγάπη γύρω μας, τότε μάλλον χρειάζεται να την ψάξουμε λίγο καλύτερα μέσα μας! Δεν νομίζετε;

Τροφή για σκέψη τελικά η σημερινή ημέρα! Τροφή για σκέψη μιας και αφορά το πιο σπουδαίο ζήτημα, την αγάπη! Για την ώρα θα πω χρόνια πολλά σε όσους το λέει η καρδιά τους! Χρόνια πολλά και όσους ερωτεύονται κάθε ημέρα και με κάθε τρόπο (επιτρέψτε μου να μπω και εγώ σε αυτό το γκρουπάκι)! Τι λέτε να γιορτάσουμε και σήμερα; Aς μην το καθυστερούμε, αφού η διάθεση των περισσότερων βρίσκεται στα κόκκινα, ας γίνει και η δική μας κόκκινη! Απο επιλογή όμως και όχι επειδή «επιβάλλεται»! ‘Α και πουστε, να θυμάστε πως όσο αντίξοες και αν γίνουν οι συνθήκες, πάντα μπορεί κανείς να ερωτεύεται! Το δύσκολο είναι να αγαπάς!

Πηγή:.loveletters