26/10/2020

Όχι δεν υπάρχει 91χρονη γιατρός που αρνείται να βγει στη σύνταξη και κάνει 4 χειρουργεία τη μέρα. Η συγκεκριμένη γιατρός αποσύρθηκε από το επάγγελμα το 2018 και έχει ήδη αποβιώσει»

Η παρούσα εκδοχή του άρθρου πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του αρχικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα μας με τίτλο: «91χρονη γιατρός αρνείται να βγει στη σύνταξη και κάνει 4 χειρουργεία τη μέρα».

Η αναθεωρημένη εκδοχή του παρόντος άρθρου έγινε στις 20 Αυγούστου του 2020 και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι το αρχικό μας άρθρο με τίτλο «91χρονη γιατρός αρνείται να βγει στη σύνταξη και κάνει 4 χειρουργεία τη μέρα», που ανέφερε ότι η 91χρονη ιατρός Alla Lyovushkina είναι εν ενεργεία χειρούργος το 2019 και κάνει τέσσερα χειρουργεία τη μέρα στη Ρωσία, είναι ψευδές. 

Ο τίτλος μας άλλαξε σε «Όχι δεν υπάρχει 91χρονη γιατρός που αρνείται να βγει στη σύνταξη και κάνει 4 χειρουργεία τη μέρα. Η συγκεκριμένη γιατρός αποσύρθηκε από το επάγγελμα το 2018 και έχει ήδη αποβιώσει».

Τι ισχύει πραγματικά:

Μετά απόέρευνα των ελληνικών hoaxes , αποδεικνύεται πως  όταν συντάχθηκε το παρόν άρθρο στις 27 Δεκεμβρίου του 2019. η αναφερόμενη ρωσίδα χειρουργός είχε ήδη αποσυρθεί από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν από την περασμένη χρονιά, ενώ από τα ρεπορτάζ των ρωσικών ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνεται ότι στα 91 της πραγματοποιούσε τέσσερα χειρουργεία τη μέρα. Μάλιστα, η γυναίκα αυτή έχει ήδη αποβιώσει από τον Ιανουάριο του 2020.

 

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την, κατά λάθος, δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου

Παρακάτω ακολουθεί η πρώτη και αρχική έκδοση του άρθρου η οποία δεν ισχύει. σύμφωνα με την έρευνατου οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων ellinikahoaxes.gr.

 

Ακολουθεί το αρχικό άρθρο (παραπληροφόρηση):

«91χρονη γιατρός αρνείται να βγει στη σύνταξη και κάνει 4 χειρουργεία τη μέρα» (μερικώς ψευδές)

 

91ΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

91ΧΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ

Η ΑΛΑ ΙΛΙΝΙΤΣΝΑ ΛΕΒΟΥΣΚΙΝΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ALLA ILYINICHNA LEVUSHKINA ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ. Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ 91 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΡΙΑΖΑΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Η ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 91 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 70 ΧΡΟΝΩΝ. Η ΙΔΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ; ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΚΑΜΠΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ, ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΑΜΠΟ, Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΤΡΕΥΕΙ, Η ΙΔΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ.

91ΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: ΒΙΝΤΕΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΑ ΙΛΙΝΙΤΣΝΑ ΛΕΒΟΥΣΚΙΝΑ (Σ.Σ. ALLA ILYINICHNA LEVUSHKINA)

Πηγή: enimerotiko