06/03/2021

78 ελέφαντες απελευθερώθηκαν λόγω έλλειψης τουριστών από τον κοροναϊό

Στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης , δεκάδες ελέφαντες έχουν μεταφερθεί στο φυσικό τους περιβάλλον λόγω της απουσίας τουρισμού στο Camp Maesa.

Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να κλείσουν την εγκατάσταση και να απελευθερώσουν τα ζώα που περπατούσαν τουρίστες κάθε μέρα.

Στην περίπτωση που ο κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα με τον κοραναϊό και ότι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα ξύλινα και μεταλλικά καθίσματα από τα ζώα και να τα απελευθερώσουν , 78 ελέφαντες περπατούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον .

 

” Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την επιχείρηση το 1976, η οδήγηση των ελεφάντων ήταν η αγαπημένη δραστηριότητα των τουριστών “, λέει σε τοπικό κατάστημα.

” Ωστόσο, λόγω της επέκτασης του κοροναϊού, φθάνουν όλο και περισσότεροι τουρίστες, και τελικά η κυβέρνηση μας διέταξε να κλείσουμε, οπότε αφαιρέσαμε τις καρέκλες για να ελευθερώσουμε τους ελέφαντες “, 

Ο ιδιοκτήτης σχολίασε επίσης ότι όταν όλα πάνε στο φυσιολογικό δεν θα επιτρέψει στα ζώα να μεταφέρουν τα βαριά καθίσματα. Καθώς επιδιώκουν να αλλάξουν τη μέθοδο  με τρόπο που να μην βλάπτει τους ελέφαντες.

” Θα δεχτούμε τουρίστες που θέλουν να μάθουν για αυτά τα θηλαστικά και τον τρόπο που ζουν στη φύση “, 

yotengovoz