28/02/2021

10χρονο αγόρι βοηθάει κάθε πρωί τυφλό ελάφι να βρει τροφή πριν πάει στο σχολείο του

Τα παιδιά είναι υπέροχα πλάσματα. Έχουν ευαισθησίες που εμείς κάποια στιγμή απαρνηθήκαμε. Και μπορεί να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που “χαλάει” καθημερινά, αλλά διατηρούν την καθαρότητα της ψυχής τους και μας παραδειγματίζουν.

Η σχέση τους με τα ζώα, είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερη. Αναπτύσσουν έναν μοναδικό δεσμό έννοιας και αγάπης που κανείς δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την ισχύ του, ούτε και να παρέμβει.

Έτσι κι αυτό το μικρό αγόρι, κάνει κάτι μοναδικό. 

Κάθε πρωί, πριν πάει στο σχολείο του, ταΐζει ένα ζώο που έχει την ανάγκη του. Κι αν νομίζετε πως πρόκειται για κάποιο κατοικίδιο, σκύλο, γάτο ή ακόμη και χρυσόψαρο, κάνετε λάθος!

Αυτός ο 10χρονος πιτσιρικάς έχει αναλάβει υπό την προστασία του ένα τυφλό ελάφι! Με το υπέροχο παιδικό του ένστικτο, κατάλαβε πως αυτό το ανυπεράσπιστο πλάσμα, είχε την ανάγκη του. Κι αποφάσισε να του δώσει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται.

Κι αφού λόγω της αδυναμίας του να δει δεν μπορεί να κυνηγήσει, ανέλαβε το αγόρι να του προσφέρει την τροφή του. Και δίνοντας φαγητό σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο, ο μικρός δίνει και σε μας ένα μάθημα ζωής.

Εκεί έξω υπάρχουν πλάσματα που έχουν την ανάγκη μας. Ας θυμηθούμε το παιδί που κρύβεται μέσα μας κι ας ευαισθητοποιηθούμε. Λίγη βοήθεια κι ανθρωπιά δεν κοστίζει τίποτα. Αντίθετα, δίνει τα πάντα!

Πηγή: diaforetiko

Το διαβάσαμε στο epicstories