30/11/2020

«Όσοι έχουν φύγει, τα Χριστούγεννα μας λείπουν περισσότερο»

Τα Χριστούγεννα φαίνονται από μακριά. Οι βιτρίνες σιγά-σιγά γεμίζουν στολίδια και στο ραδιόφωνο άρχισαν να παίζουν αγαπημένα τραγούδια της εποχής. Όσες φορές και να τα ακούσεις όχι μόνο δεν τα βαριέσαι αλλά σου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση.

Όσο και να εκνευρίζεσαι, είτε στην δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στον δρόμο, όλο και από κάπου θα ξεφυτρώσει ένας Άγιος Βασίλης, μια στολισμένη βιτρίνα για να χαζέψεις, ένας Χριστουγεννιάτικος σκοπός να σιγοτραγουδήσεις. Και ξαφνικά, νιώθεις καλύτερα. Αλλάζει η διάθεση σου στιγμιαία. Νιώθεις όμορφα και πιάνεις το εαυτό σου να χαμογελά. Αυτή είναι η μαγεία των Χριστουγέννων.

 
 

Η λίστα με τα δώρα, το στόλισμα του δέντρου, οι Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, το μενού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και δε θεωρούνται ούτε στο ελάχιστο, αγγαρείες.

Τα Χριστούγεννα φέρνουν με τον ερχομό τους σε μικρούς και μεγάλους τη καλύτερη διάθεση και μια ευχάριστη αναμονή για τον καινούριο χρόνο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Είτε γιατί απλά χαθήκατε, είτε γιατί χωρίσατε, είτε γιατί δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Σημασία έχει πως σου λείπει. Και δεν μπορείς να το αγνοήσεις αυτό το συναίσθημα, γιατί όσο πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες, τόσο μεγαλώνει το κενό που σου αφήνει η απουσία του.

Δεν είναι μόνο εσύ, στα δύσκολα και στα άσχημα όλοι προτιμάμε να είμαστε μόνοι μας. Δε θέλεις οι κοντινοί σου άνθρωποι, αυτοί που αγαπάς και νοιάζεσαι τόσο, να σε βλέπουν να υποφέρεις. Γιατί φοβάσαι μη μεταδόσεις τη λύπη σου σ’ αυτούς. Στα δύσκολα και στα άσχημα δε σου λείπουν και τόσο αυτοί που λείπουν απ’ τη ζωή σου. Η λύπη και η δυστυχία αναζητούν τη μοναξιά.

 
 
 
 

Τους φίλους που χαθήκατε, πάρε τους ένα τηλέφωνο. Κανόνισε εσύ μια γιορτινή έξοδο μια που το έχουν οι μέρες. Και αν δεν το κάνουν αυτοί δε σημαίνει πως εσύ δεν τους λείπεις. Μπορεί απλά να αμελούν όπως και εσύ άλλωστε. Μην το σκέφτεσαι, απλά κάνε το. Είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά.

Αυτοί που τόσο αγαπάμε και δεν είναι πια μαζί μας, να σκέφτεσαι πως είναι μαζί μας, συνέχεια. Σκέψου πως βρίσκονται πλάι μας σε κάθε μας βήμα. Και φυσικά σου λείπουν αυτά τα Χριστούγεννα και θα σου λείπουν κάθε Χριστούγεννα. Η απουσία τους θα πολλαπλασιάζεται με τον καιρό. Εσύ κράτησε την ανάμνησή τους ζωντανή και να χαμογελάς σαν τους σκέφτεσαι.

Αυτά τα Χριστούγεννα μην αφήσεις τη νοσταλγία να σε νικήσει. Μην την αφήσεις να μετατρέψει την ευφορία σου σε μελαγχολία. Αυτά τα Χριστούγεννα ζήσε τα ως τα πιο γλυκά.

 

Πηγή: pillowfights

Συντάκτης: Γεωργία Ιωάννου