05/12/2020

Όλα οσα πρέπει να γνωρίζεται για το Reiki

Το Reiki είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την συμπαντική ζώσα ενέργεια και τη διοχετεύει στο σώμα του ασθενούς με εντυπωσιακά ιαματικά αποτελέσματα όσον αφορά ένα μεγάλο εύρος ψυχικών, ψυχοσωματικών και σωματικών παθήσεων. Όταν η συμπαντική ζωτική ενέργεια αρχίσει να ρέει μέσα μας, καθαρίζει όλα τα επίπεδα της ύπαρξης και καταλαβαίνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, τι θέλουμε και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Έφτασε από την Ιαπωνία στη Δύση, μέσω της Καλιφόρνια και της Χαβάης. Ο ιδρυτής του Ρέικι είναι ο Dr. Mikao Usui, ένας χριστιανός καθηγητής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Doskina, που έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα. O Dr. Usui πέρασε την υπόλοιπη ζωή του θεραπεύοντας τους ασθενείς και διδάσκοντας το σύστημα που ονόμασε Ρέικι: Rei(Ρέι)-συμπαντικό και Ki(Κι)-ζωτική δύναμη

Είναι  μια  φυσική  θεραπευτική τεχνική που στηρίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας μέσω του απαλού αγγίγματος των χειριών πάνω στο σώμα.

 

Οι 5 Αρχές του Ρέικι είναι συστατικά μιας πλήρους ζωής και πρέπει να τις εξασκούμε καθημερινά. Μας βοηθούν να πιστέψουμε ότι ακόμη και μικρά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ευτυχία και την ευεξία μας.

Αυτές είναι:

1. Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς: Μόνο για σήμερα, ο νους να είναι ήσυχος.

2. Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις: Μόνο για σήμερα μείνε ήρεμος.

3. Μόνο για σήμερα, κέρδιζε τίμια το ψωμί σου: Δεν κάνω κακό σε κανέναν και σε τίποτα, δεν βλάπτω το περιβάλλον.

4. Μόνο για σήμερα, τίμα όσους όσους συναντάς: Τιμώ τους γονείς μου, τους δασκάλους, τους φίλους μου και τον εαυτό μου.

5. Μόνο για σήμερα, δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον: Ευχαριστώ όλα τα έμβια όντα και όλες τις καταστάσεις, όποιες κι αν είναι, για το πολύτιμο δίδαγμά τους, για την ανάπτυξη και επίγνωση.

Μια από τις παραδόσεις του Ρέικι είναι αυτή της ανταλλαγής, που σημαίνει δίνουμε κάτι, σε αντάλλαγμα αυτού που λαμβάνουμε. Δούναι και λαβείν. Βρίσκουμε έναν τρόπο να ευχαριστήσουμε τον θεραπευτή μας, ώστε να διατηρείται η ροή της ενέργειας ανάμεσα στον αποδέκτη και τον δότη. Η αμοιβή του θεραπευτή μπορεί να χρηματική, ένα μικρό δώρο, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα φαγητό…

 

Πιο συγκεκριμένα το Reiki προσφέρει:

  • Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
  • Καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση μας, έτσι ανακαλύπτουμε τη δύναμη μας, για αυτοθεραπεία.
  • Ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας αλήθεια.
  • Ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
  • Επιφέρει ολική χαλάρωση και καθαρίζει το σώμα από τοξίνες, (έχει δική του ευφυία πηγαίνοντας μόνο του εκεί που το χρειάζομαστε).
  • Βοηθάει να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από εγωισμό, θυμό, ενοχές, φοβίες.
  • Προσφέρει αποδοχή, ενότητα, σύμπονοια, κατανόηση και εξυψώνει τη συνείδηση ενώνοντας μας με το σύμπαν και τη γή.
  • Έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ζώα και φυτά, προσφέρει ενεργειακή προστασία, αναζωογόνηση και εξύψωση.

 

Πώς λειτουργεί το Ρέικι:

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, οι θεραπευτές του Ρέικι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες θέσεις των χεριών, που αντιστοιχούν στο φυσικό σώμα, τα όργανά του και τα επτά τσάκρα. Τα τσάκρα (chakra) είναι κέντρα συγκέντρωσης ενέργειας που πάλλονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Η ενέργεια του Ρέικι εξισορροπεί τα τσάκρα και το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το σώμα και ανακουφίζει από σωματικές και συναισθηματικές ενοχλήσεις.

Κάθε τσάκρα συνδέεται με συγκεκριμένους αδένες και μέρη του σώματος, καθώς και με συγκεκριμένες πτυχές της συναισθηματικής και ψυχικής ενέργειας, από το βασικό ένστικτο επιβίωσης, έως και την αναζήτηση της γνώσης.

 

1ο τσάκρα: Της ρίζας, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, συνδέεται με τα επινεφρίδια, την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, την σπονδυλική στήλη και τη ζωτική ορμή.

2ο τσάκρα: Το ιερό τσάκρα, σχετίζεται με τις ωοθήκες και τους όρχεις, τα όργανα αναπαραγωγής, τα πόδια και τη ζωτικότητα.

3ο τσάκρα: Του ηλιακού πλέγματος. Συνδέεται με το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι, καθώς και με τη δύναμη, το φόβο και τον έλεγχο.

4ο τσάκρα: Της καρδιάς. Συνδέεται με το θύμο αδένα, την καρδιά, τους πνεύμονες και την αγάπη.

5ο τσάκρα: Του λαιμού. Σχετίζεται με το θυροειδή αδένα, τις φωνητικές χορδές, τα χέρια και την αυτο-έκφραση.

6ο τσάκρα: Του τρίτου ματιού. Σχετίζεται με την υπόφυση, το μέτωπο, τη διάνοια και την όραση μέσω του «τρίτου ματιού».

7ο τσάκρα: Της κορώνας. Συνδέεται με την επίφυση, το κρανίο και την πνευματική επίγνωση.

Οι θεραπευτές θεραπεύουν όλο το άτομο, δουλεύοντας συστηματικά με όλο το σώμα και τα τσάκρα του. Η θεραπεία βρίσκει μόνη το δρόμο της και δεν είναι κατευθυνόμενη. Ο αποδέκτης παίρνει όση ενέργεια χρειάζεται και αυτή κατευθύνεται στις περιοχές που τη χρειάζονται.

Επειδή δύσκολα κάποιος από εμάς θα καταλάβει με λόγια τι είναι το Ρέικι, καλό είναι να μπούμε στη διαδικασία να το βιώσουμε. Υπάρχουν πλόεν πάρα πολλοί θεραπευτές Ρέικι, που μπορείτε να απευθυνθείτε ή να εμφανιστεί μπροστά σας. Σϊγουρα, κάποιοι απ’ αυτούς να μην είναι σοβαροί επαγγελματίες ή να μην έχουν δώσει τον σεβασμό που αρμόζει στο Ρέικι, υπάρχει όμως πληθώρα θεραπευτών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη θεραπεία.

Γι αυτό βιώστε όλοι μια θεραπεία Ρέικι. Το μόνο που έχετε να χάσετε εξάλλου, είναι η πλευρά του εαυτού σας που δεν σας άρεσε πριν.

 

Πηγές: 

https://art-therapy.center

http://news365.eu