06/03/2021

Οι Φύλακες αυτο-απομονώνονται σε ένα ζωολογικό κήπο του Ηνωμένου Βασιλείου για 3 μήνες ώστε να φροντίσουν τα ζώα

 

Σε πολλά μέρη του κόσμου ζουν σήμερα σε καραντίνα. Ενώ οι περισσότεροι έχουν λάβει μέτρα για να απομονωθούν στην άνεση των σπιτιών τους, άλλοι αποφάσισαν να το κάνουν κάνοντας ταξίδι στις επαρχίες για να μείνουν στα καλοκαιρινά σπίτια τους ή στα σπίτια κήπων.

Ωστόσο, άλλοι παίρνουν μια ανορθόδοξη απόφαση να απομονωθούν στον χώρο εργασίας τους. Όχι, αυτό δεν είναι αστείο του Απριλίου. Και πολλοί εργάζονται τώρα από το σπίτι τους 

Όχι, αυτό είναι πολύ πραγματικό, καθώς  πολλοί φύλακες  του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να απομονωθούν στον χώρο εργασίας τους.

Ενώ πολλοί αυτοαπομονωμένοι στο σπίτι τους, άλλοι υιοθετούν μια ασυνήθιστη προσέγγιση και το κάνουν στην εργασία

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: Paradise Park

Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, το Paradise Park , ένα καταφύγιο άγριας φύσης στο Hayle, Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τις πόρτες του στο κοινό λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Το πάρκο δήλωσε ότι είναι πλέον σημαντικό για αυτούς να εξασφαλίσουν ότι τα ζώα θα συνεχίσουν να παίρνουν φροντίδα υψηλής ποιότητας και γι ‘αυτό πρέπει να εγγυώνται την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Υπό το φως αυτών των ειδήσεων, τέσσερα μέλη του προσωπικού – η Izzy, η Emily, η Layla και η Sarah-Jane – προσφέρθηκαν εθελοντικά να μετακινηθούν στο πάρκο και να απομονωθούν. Κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας διάρκειας 12 εβδομάδων, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από πολλούς συναδέλφους τους που έρχονται κατά τη διάρκεια των βάρδιών τους.

 

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: Paradise Park

Ο λόγος για τον οποίο οι τέσσερις zookeepers αποφάσισαν να μετακινηθούν στο σπίτι του ζωολογικού κήπου ήταν προληπτικός. Η Izzy εξήγησε ότι αν χειρότερο έρχεται στο χειρότερο και όλο το προσωπικό τροφοδοσίας δεν είναι σε θέση να εργαστεί, τουλάχιστον αυτή και οι τρεις συνάδελφοί της θα είναι σε θέση να επιταχύνουν τη φροντίδα των ζώων.

Το Paradise Park φιλοξενεί περίπου 1.200 πτηνά καθώς και διάφορα θηλαστικά, όπως τα κόκκινα  pandas, τους σκίουρους, οι ασιατικές βούρτσες, τα ποντίκια συγκομιδής και τα ζώα Fun Farm. Με πάνω από χίλια ζώα που ζουν στο ζωολογικό κήπο, φροντίζοντας, τροφοδοτώντας, καθαρίζοντας, φαρμακοποιώντας και κάνοντας άλλες ζωτικές δραστηριότητες δεν είναι εύκολο έργο ακόμα και χωρίς την πανδημία πάνω από τον ώμο.

Αυτό έγινε ως προφύλαξη, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 υπάλληλοι στην υπηρεσία, αν άλλοι δεν μπορούν να εργαστούν

Οι 4 φύλακες  φροντίζουν, τροφοδοτούν και καθαρίζουν πάνω από 1.200 ζώα και συνεχίζουν την καθημερινή τους ρουτίνα

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: Paradise Park

Τώρα, ο ζωολογικός κήπος μπορεί να έχει κλείσει τις πόρτες του, αλλά εξακολουθεί να παρέχει πληροφορίες και εικόνες στο κοινό . Το Paradise Park διατηρεί τις σελίδες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τακτικά ενημερωμένες και επίσης διαθέτει ζωντανές κάμερες, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βλέπουν μέρος της άγριας ζωής από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, χωρίς την ενεργή καθημερινή επέμβαση λόγω της πανδημίας που αναγκάζει πολλές δημόσιες τοποθεσίες να κλείσουν, το Paradise Park έχει επίσης χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός του. Απαντώντας σε αυτό, τα μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου ξεκίνησαν μια καμπάνια GoFundMe με την ελπίδα να καλύψουν τα τρόφιμα και άλλα ζωτικά έξοδα, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 1.500 δολάρια την εβδομάδα. 

Πηγή:boredpanda

Επιμέλεια:filoitexnisfilosofias