20/10/2020

Φωτογράφος απαθανάτισε εξαιρετικά σπάνιο λευκό μωρό τάρανδο στη Νορβηγία.

Όπως  μια φανταστική ιστορία των Χριστουγέννων, ένα εξαιρετικά σπάνιο λευκό ελάφι βρέθηκε πρόσφατα στο Όσλο της Νορβηγίας από τον ενθουσιώδη καλλιτέχνη Mads Nordsveen και οι φωτογραφίες είναι γοητευτικές.

Image credits: catersnews

Ο 24χρονος είπε “Περπατούσα στα βουνά ψάχνοντας ωραία τοπία για τη φωτογραφία ταξιδιού μου, όταν από το πουθενά είδα αυτό το αξιολάτρευτο ζώο.” Ενώ το υπόβαθρο της νυχτερινής ζωής σχεδόν εξαντλούσε το χαριτωμένο ελάφι, ο φωτογράφος είπε ότι δεν επιχείρησε να κρυφτεί και μάλιστα «έβγαλε » μερικές φωτογραφίες.

Image credits: catersnews

Όμως, η Nordsveen απέκτησε περισσότερες  εικόνες από την εμπειρία: «Ήρθε πολύ κοντά σε μένα και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον ευθεία στα μάτια», υπενθύμισε, «Μετά από λίγα λεπτά η μητέρα του λευκού ελαφριού βγήκε από τα δέντρα ακριβώς πίσω. Περπατούσε για μερικά λεπτά, πριν να επιστρέψει στη μητέρα του. Ήταν πολύ μαγικό σαν παραμύθι. “

Image credits: catersnews

Οι λευκοί τάρανδοι έχουν μια ασυνήθιστη γενετική μετάλλαξη στη  γούνα τους με χρωστική ουσία για να τους επιτρέψει να αναμειχθούν στο χιονισμένο περιβάλλον τους. Σε αντίθεση με τους αλμίνους, εξακολουθούν να έχουν σκοτεινή χρωματισμό στα μάτια και τα κέρατα τους.

boredpanda