17/01/2021

Αυτή η ξεχωριστή φυλή στην Ινδονησία έχει μπλε, διαπεραστικά μάτια -Φωτογράφος απαθανάτισε την ασύλληπτη ομορφιά τους

Oφείλεται σε μια κληρονομική γενετική μετάλλαξη!

Μια φυλή της Ινδονησίας   έχουν τα πιο μπλε μάτια που έχουμε δει ποτέ. Λάμπουν με το δικό τους φως 👀 💙 🇮🇩🥰

 Καταπληκτικές φωτογραφίες.

Στο νησί Μπουτόν της Ινδονησίας-μιας χώρας που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει μαύρα μαλλιά και μάτια-ζει μια φυλή, που αρκετά μέλη της έχουν γαλάζια μάτια εξαιρετικής λάμψης, εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής μετάλλαξης.

Ο φωτογράφος, Κορκνόι Πασαρίμπου, επισκέφτηκε τη φυλή και τράβηξε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα πανέμορφα μπλε μάτια των ανθρώπων στο νησί Μπουτόν, στην Ινδονησία.

Πιστεύεται ότι το εντυπωσιακό χρώμα των ανθρώπων της φυλής, που κάνει τρομερή αντίθεση με το σκούρο τους δέρμα, οφείλεται σε μια κληρονομική γενετική μετάλλαξη, γνωστή ως σύνδρομο Waardenburg.

Κι ενώ είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση-υπολογίζεται ότι επηρεάζει μόλις ένα άτομο στα 42.000 παγκοσμίως-στη συγκεκριμένη φυλή είναι πολύ συνηθισμένη, μιας και τα περισσότερα μέλη της είναι μεταξύ τους συγγενείς.

Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες, άντρες και γυναίκες υποφέρουν από αυτή τη σπάνια γενετική πάθηση. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μάτια των ανθρώπων μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα.

Ένα μάτι να είναι σκούρο και να έχει χρώμα μαύρο κι ένα να είναι ανοιχτό και μπλε χρώματος.

Το σύνδρομο Waardenburg πέρα από τις διαφοροποιήσεις στο χρώμα των ματιών, στα μαλλιά και στο δέρμα, συχνά προκαλεί και κώφωση.

Πηγή: iefimerida.gr

fanpage