15/04/2021

Φρίκη: Σκότωσε ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη και ξερίζωσε την καρδιά της ως δώρο για τον άντρα της

Φρίκη: Σκότωσε ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη και ξερίζωσε την καρδιά της ως δώρο για τον άντρα της

Η 32χρονη Μέρελιζ Βαν Ντερ Μερ ταξίδεψε σε τουριστικό θέρετρο στην Νότια Αφρική με τον σύζυγό της για να περάσουν τις διακοπές τους στο Sun City.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια είδηση από την Νότια Αφρική, όπου μια γυναίκα σκότωσε μια ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη, της ξερίζωσε την καρδιά και την έκανε δώρο στον άντρα της για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η 32χρονη Μέρελιζ Βαν Ντερ Μερ ταξίδεψε σε τουριστικό θέρετρο στην Νότια Αφρική με τον σύζυγό της για να περάσουν τις διακοπές τους στο Sun City. Η 32χρονη έδωσε σχεδόν 3 χιλιάδες δολάρια για μια ευκαιρία να κυνηγήσει την 17 ετών καμηλοπάρδαλη.

«Ο υπέροχος σύζυγός μου ήξερε ότι αυτό ήταν το όνειρό μου και με υποστήριξε πλήρως. Ήμουν κυριολεκτικά σαν ένα μικρό παιδί για δύο εβδομάδες και μετρούσα τις μέρες».

Η 32χρονη κυνηγός δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στο Facebook, με εκείνη να χαμογελάει και να κρατάει στα χέρια της την καρδιά του ζώου.

«Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μεγάλη είναι η καρδιά μιας καμηλοπάρδαλης;» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας και πρόσθεσε πως η καρδιά προορίζεται για τον άντρα της ενώ το σώμα της καμηλοπάρδαλης θα το μετατρέψει σε… χαλί.

Η 32χρονη δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στο Facebook, με εκείνη να χαμογελάει και να κρατάει στα χέρια της την καρδιά του ζώου.

Μάλιστα η Βαν Ντερ Μερ υποστήριξε πως δεν είναι πρόβλημα ο θάνατος των ζώων καθώς με το κυνήγι, όπως δήλωσε, βοηθάει στην πραγματικότητα τον πληθυσμό τους.

«Εάν απαγορευτεί το κυνήγι, τα ζώα θα γίνουν άχρηστα και θα εξαφανιστούν. Το κυνήγι βοήθησε να φέρει πίσω πολλά είδη από το χείλος της εξαφάνισης. Οι μόνοι που προστατεύουν αυτά τα ζώα είναι οι κυνηγοί».

Η Ελίζα Άλεν από τη διεθνή οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων δήλωσε πως άτομα που σκοτώνουν άλλα ζωντανά είδη πρέπει να θεωρούνται κοινωνιοπαθείς.

«Μια μέρα, το κυνήγι τροπαίων θα καταγραφεί ως ένδειξη ψυχιατρικής διαταραχής, όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα» σχολίασε.

sputniknews