14/04/2021

Φοβερό βίντεο: Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή της γέννησης καμηλοπάρδαλης -Και τα πρώτα της βήματα [βίντεο]

Φοβερό βίντεο: Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή της γέννησης καμηλοπάρδαλης -Και τα πρώτα της βήματα [βίντεο]

 

Το νέο του μέλος, μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη υποδέχθηκε την περασμένη Τετάρτη το ζωολογικό πάρκο του Τσέστερ στη βορειοδυτική Αγγλία.

Βάρους 70 κιλών και ύψους 1,70 μ. η αξιολάτρευτη αρσενική καμηλοπάρδαλη με το ασυνήθιστο σχέδιο στο δέρμα, ανήκει στο υποείδος Ρότσιλντ, που απειλείται με εξαφάνιση, καθώς έχουν απομείνει μόλις 1.600 στην Αφρική.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη γέννηση του μωρού, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς έπεσε σ’ ένα στρώμα μαλακού άχυρου από ύψος δύο μέτρων από την κοιλιά της μαμάς του Orla.

«Οι καμηλοπαρδάλεις γεννούν όρθιες κι έτσι τα νεογνά τους βιώνουν μια πτώση από ύψος σχεδόν δύο μέτρων στην πρώτη επαφή τους με τη γη.

Ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται τρομακτικό, η πτώση αυτή βοηθά στη διάρρηξη του ομφάλιου λώρου αλλά και το νεογνό να πάρει την πρώτη ανάσα του – μια δραματική, όπως και να το κάνουμε, είσοδο στη ζωή», είπε η Σάρα Ροφ, υπεύθυνη για τις καμηλοπαρδάλεις στο πάρκο.

Η γέννηση του πέμπτου μωρού της Orla και του μπαμπά Meru αναπτερώνει τις ελπίδες για την επιβίωση των καμηλοπαρδάλεων Ρότσιλντ, που έλαβαν το όνομά τους από τον βρετανό ζωολόγο Γουόλτερ Ρότσιλντ, ενώ είναι γνωστές και ως καμηλοπαρδάλεις Μπαρίνγκο, ονομασία που παραπέμπει στη λίμνη Μπαρίνγκο της Κένυας. Ένα από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου είδους είναι η απουσία κηλίδων στα πόδια.

iefimerida