27/02/2021

Φίλος είναι αυτός που στα δύσκολα είναι εκεί χωρίς να τον φωνάξεις..

Ένας φίλος που σου στέκεται σε μια δύσκολη στιγμή είναι ένας πραγματικός φίλος. Αλλά το ίδιο είναι και ένας φίλος που αναζητά τη βοήθεια και τη συμβουλή σου σε μια δική του δύσκολη στιγμή. Εάν κάποια στιγμή χρειαστεί βοήθεια δε θα στραφεί οπουδήποτε αλλά σε ανθρώπους που θεωρεί δικούς του, έτσι σου δείχνει πως είσαι ένας από αυτούς τους κοντινούς του ανθρώπους που εμπιστεύεται.

Ένας φίλος σε ανάγκη θα σου πει τα μυστικά του και ίσως πράγματα που δεν τα έχει πει ποτέ σε κανέναν άλλο. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει το πόσο ξεχωριστός είσαι για εκείνον. Φυσικά σαν ανταπόδοση εσύ θα πρέπει να τον ακούσεις προσεκτικά σε ό,τι έχει να σου πει και να προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις στο βαθμό που μπορείς. Έτσι, θα φανείς εκτός από καλός ακροατής και ένας καλός βοηθός!

Να βοηθάς τους φίλους σου όχι γιατί περιμένεις να στο γυρίσουν πίσω αλλά γιατί πραγματικά νοιάζεσαι για αυτούς. Σίγουρα ένας φίλος που τον βοήθησες θα σταθεί δίπλα σου όταν τον χρειαστείς και εσύ. Η φιλία είναι αμφίδρομη το ίδιο και η συμπαράσταση μεταξύ φίλων!

Οι φίλοι είναι μαζί και στις χαρές αλλά και στις λύπες. Φρόντισε οι φίλοι σου να είναι άνθρωποι που θα είναι δίπλα σου σε όλες τις στιγμές της ζωής σου και όχι μόνο όταν συμφέρει εκείνους. Οι δυσκολίες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι!