26/10/2020

«Υπαστυνόμος Ρεξ» O μόνος αστυνόμος που αγαπήσαμε

Όχι αγαπητέ φίλε ο Ρεξ δεν ήταν η τοπ αστυνομική σειρά ούτε σεναριακά σε καθήλωνε, ωστόσο αυτό το ντουέτο ήταν τόσο τέλειο που σε κόλλαγε καθημερινά στη τηλεόραση έχοντας αφήσει το στίγμα του ξεκάθαρα στη παιδική μας ηλικία. Διήρκεσε 18 χρόνια, πρωταγωνίστησαν δύο σκυλιά και η φωνή του επιθεωρητή ήταν του Αιμίλιου Χειλάκη…

Αν είσαι γεννημένος στα 90’s δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Ρεξ, αυτό το γαμάτο λυκόσκυλο, έλυνε υποθέσεις, έδενε κακοποιούς και φυσικά καταβρόχθιζε αυτά τα τρομερά σαντουιτσάκια. Κάθε μέρα 6-7 η μισή Ελλάδα στηνόταν μπροστά στις τηλεοράσεις για να δει τα κατορθώματα του αγαπημένου αυτού γερμανικού ποιμενικού και του αφεντικού του Μόζερ με τον οποίο είχαν μια αξιαγάπητη χημεία.

Η σειρά, αυστριακής παραγωγής, άρχισε το 1994(ναι φίλε καταλαβαίνεις πως μεγαλώσαμε) και διήρκεσε 10 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως μόλις έφυγε από τη σειρά ο Μόζερ άρχισε να παίρνει τη κατρακύλα καθώς κανένας από τους επόμενους ντετέκτιβ δεν είχε καλή χημεία με τον Ρεξ με αποτέλεσμα να είναι εμφανές αυτό στην οθόνη.

Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Ρεξ αντικαταστάθηκε στη τέταρτη σεζόν από σκύλο του ίδιου ιδιοκτήτη χωρίς να το αντιληφθούν οι εκατομμύρια τηλεθεατές του μιας και η ομοιότητα ανάμεσα στους δύο γερμανικούς ποιμενικούς ήταν εκπληκτική. Ο πρώτος Ρεξ, ονόματι Βον Ρέιβεν στην αρχή της καριέρας του ήταν μόλις 1,5 ετών, ζούσε με το παραγωγό και επίσης σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια του ήταν ένα αξιαγάπητο και ήσυχο σκυλάκι. Μετά την τέταρτη σεζόν τη θέση του πήρε ο Ρετ Μπάτλερ.

Όχι αγαπητέ φίλε ο Ρεξ δεν ήταν η τοπ αστυνομική σειρά ούτε σεναριακά σε καθήλωνε, ωστόσο αυτό το ντουέτο ήταν τόσο γαμάτο που σε κόλλαγε καθημερινά στη τηλεόραση έχοντας αφήσει το στίγμα του ξεκάθαρα στη παιδική μας ηλικία..

Πηγή: fanpage