01/12/2020

Το σπάνιο φαινόμενο που θα απολαύσουμε στις 30/08/2019 !!!

Γεμάτος μυστικά είναι ο ουρανός του Αυγούστου, αφού τον μήνα αυτό πρόκειται να δούμε την σπάνια «Μαύρη Σούπερ Σελήνη»!


Όπως αναφέρει το Telegraph, με τον όρο «Μαύρη Σούπερ Σελήνη», στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφερόμαστε στη δεύτερη εμφάνιση νέου φεγγαριού μέσα σε ένα μόνο ημερολογιακό μήνα.

Αυτό πρόκειται να συμβεί στις 30 Αυγούστου 2019.

Την 1η Αυγούστου είχαμε τη Νέα Σελήνη ένα φαινόμενο όπου το φεγγάρι και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε η Σελήνη να στέκεται ανάμεσα στην Γη και το μητρικό μας άστρο με αποτέλεσμα η ορατή σε μας πλευρά της Σελήνης να γίνεται απόλυτα σκοτεινή.

Στις 2 Αυγούστου είχαμε τη Σούπερ Σελήνη. Εξ αιτίας της ελλειπτικής τροχιάς που ακολουθεί καθώς περιφέρεται γύρω από τη Γη, η Σελήνη βρέθηκε στην πιο κοντινή απόστασή της από τη Γη. Το σημείο στο οποίο ο φυσικό μας δορυφόρος πλησιάζει περισσότερο τη Γη ονομάζεται περίγειο και εκείνο στο οποίο βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν λέγεται απόγειο.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο εμφανίζεται στο γυμνό μάτι 14% μεγαλύτερη και 30% πιο φωτεινή. Οι αστρονόμοι την ονομάζουν «πανσέληνο του περίγειου» και ο όρος Σούπερ Σελήνη που έχει επικρατήσει είναι όρος που εισήγαγαν οι αστρολόγοι.

Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε ταυτόχρονα Νέα Σελήνη και Σούπερ Σελήνη όπου ναι μεν το φεγγάρι θα είναι στο κοντινότερο σημείο του στην Γη, αλλά θα είναι και σκοτεινό. Πρόκειται για ένα φαινόμενο όπου είναι γνωστό «Μαύρη Σούπερ Σελήνη».

 

 

Πηγή: https://www.newsbomb.gr