03/12/2020

Το σκυλί σώζει τη ζωή δύο παιδιών αλλά δυστυχώς δεν έχει καλό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η ιστορία ενός σκύλου που αναμφισβήτητα μπορεί να θεωρηθεί υπερήρωας  , διότι χάρη στη δράση του έσωσε τις ζωές δύο μικρών παιδιών που θα τα τσιμπούσε  μια δηλητηριώδη οχιά.

Ο Ζευς , ήταν ένα σκυλί pitbull μόνο οκτώ μηνών, ένα οικογενειακό κατοικίδιο Richardson, που ζει στην κομητεία του Sunter, στην Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες , και  συνόδευε που έπαιζαν τα δύο μικρά αδερφάκια στον κήπο του σπιτιού τους, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένα επιθετικό κοραλλιογενές φίδι στην αυλή, γνωστό ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη και θανατηφόρα λόγω της ταχείας δράσης του δηλητηρίου.

Τα παιδιά δεν είχαν παρατηρήσει την παρουσία του ερπετού , αλλά ο Ζεύς, ο οποίος αντιλήφθηκε τον κίνδυνο, το όρμηξε, για να το απομακρύνει από τα παιδιά, κάτι που κατάφερε , αλλά με το κόστος της ζωής του, το φίδι του έδωσε τέσσερις δαγκωματιές, οι οποίες τραυμάτισαν θανάσιμα αυτό το ευγενές ζώο. Αναμφίβολα, ένα αποτέλεσμα που επηρεάζει συναισθηματικά όλους

Οι γονείς των παιδιών, ακούγοντας κραυγές  από τα παιδιά στον κήπο, βγήκαν αμέσως για να δουν τι συμβαίνει και πανικοβλήθηκαν   από μια τέτοια οδυνηρή σκηνή, είδαν το φτωχό φίδι, τον αγαπημένο τους Ζεύς ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα και τα τρομαγμένα παιδιά και αμέσως καταλάβαινε τι είχε συμβεί.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, πήραν το ευγενές σκυλί και τον πήραν στον κτηνίατρο, νομίζοντας ότι θα μπορούσαν να του δώσουν την απαραίτητη βοήθεια για να σώσουν τη ζωή του, αλλά όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες,  το δηλητήριο μεταδόθηκε  γρήγορα  στο αίμα του Ζεύς, πεθαίνοντας μέσα σε λίγες ώρες .

Όλα αυτά τα γεγονότα έπληξαν την οικογένεια Richardson σε θλίψη, για την απώλεια ενός τόσο αγαπημένου κατοικίδιου ζώου, που παρόλο που ζούσε μόνο οκτώ μήνες μαζί τους, ήξερε πώς να κερδίσει τις καρδιές όλων όσων τον γνώριζαν.

Ωστόσο, δεν παραλείπουν  να αναγνωρίσουν τη γενναία συμπεριφορά του, λέει η Τζίνα Ρίτσαρντσον, η μητέρα των παιδιών, «έχουμε χάσει ένα μέλος της οικογένειας» και ο σύζυγός της Γκάρυ Ρίτσαρντσον δήλωσε: «κάποιοι μας είπαν ότι οι ταύροι είναι επικίνδυνα σκυλιά, αλλά Ο Ζεύς γεννήθηκε στο σπίτι μας με αγάπη, δίπλα στα παιδιά μας, γι ‘αυτό ήταν και το κατοικίδιο ζώο μας, και ο φροντιστής τους, ο οποίος αποδείχθηκε επίσης ως ήρωας, πιστός και σπουδαίος φίλος, χάρη στον Ζεύς σήμερα τα παιδιά μας είναι ασφαλή, Έδωσε τη ζωή του  γενναία για να τα σώσει , ποτέ δεν θα ξεχάσουμε αυτό. “

Πηγή:yotengovoz