06/03/2021

Το πολυτελές ξενοδοχείο δεν καταστρέφει τίποτα και δίνει φαγητό που έχει παραμείνει σε ένα καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα σκυλιά

Πολλά εντυπωσιακά τρόφιμα σπαταλούνται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια . Αυτό είναι σύνηθες, διότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, για παράδειγμα, έχουν δωρεάν μπουφέ όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν τι να τρώνε και τι να μην τρώνε σε μια ποικιλία από διαφορετικά πιάτα, έτσι ώστε να κάνουν συνήθως ένα μεγάλο όγκο τροφίμων . Σε εστιατόρια, από την άλλη πλευρά, αν και υπάρχει ένα μενού και οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν ποιο πιάτο θέλουν υπάρχουν πάντα πολλοί που αφήνουν φαγητό στο πιάτο, είναι αναπόφευκτο.

Σπαταλώντας τόσα τρόφιμα κάθε μέρα, όταν υπάρχουν άνθρωποι και ζώα που την χρειάζονται, είναι πολύ λυπηρό, αφού με τα τρόφιμα που απορρίπτονται πολλές οικογένειες και τα ζώα θα μπορούσαν να τρέφονται.

Παρά τα πάντα, αυτό δεν είναι στα χέρια μας και είναι ότι μετά από όλους τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο και εστιατόριο ακολουθούν οδηγίες και εντολές από τους προϊσταμένους τους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα και τις οικογένειες, έχουν τα χέρια τους δεμένα επειδή  ακολουθούν τις εντολές των ανωτέρων τους.

Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια μεγάλη καρδιά και αυτό μαζί με καλές ιδέες δημιουργούν μια θαυμάσια πρωτοβουλία για να βοηθήσουν τους άπορους.

Η απόφαση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων γνωστού ως Fairmont στο Αμπού Ντάμπι, που βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ασυναγώνιστο και  κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να μην σπαταλήσει κανένα φαγητό και με τα υπόλοιπα γεύματα μας  δίνουν την ευκαιρία να τροφοδοτήσουμε τα πιο άπορα ζωντανά όντα, στην προκειμένη περίπτωση μερικά σκυλιά.

Μια μέρα, ο μεγάλος chef J Gourmet και ολόκληρη η ομάδα του ανακάλυψαν ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα φαγητού που παρέμενε κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις τους. Το αστείο είναι ότι αυτό το φαγητό δεν το έδιναν κάπου, αλλά κατέληξε στα σκουπίδια κάτι που φαινόταν πολύ κακό γιατί πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να χορτάσουν απο αυτό το φαγητό. Μετά από την διαπίστωση αυτής της πραγματικότητας, ο σεφ και η ομάδα του αποφάσισαν να βοηθήσουν με έναν μοναδικό τρόπο που ήταν εφικτός και ήταν για να προσφέρει το φαγητό που είχε μείνει στο εστιατόριο αυτού του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Με τη νέα του πρωτοβουλία να αλλάξει την τύχη των υπολειμμάτων τροφίμων, μια κοινοτική ένωση σε αυτόν τον τομέα και ο Chef J Gourmet με την ομάδα του αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ζωή σε αυτά τα τρόφιμα.

Έτσι φτάνουν σε επαφή με μια ένωση που ονομάζεται Animal Action SAE, με την οποία συνεργάστηκαν και τώρα κάθε Παρασκευή το εστιατόριο αυτού του σούπερ πολυτελούς ξενοδοχείου πηγαίνει φαγητό σε εγκαταλελειμμένα σκυλιά . Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και μετά από μια μικρή δοκιμή, κατέληξε να είναι επιτυχία.

Για να μεταφερθεί το φαγητό, αρχικά ψιλοκόβετε  και στη συνέχεια τυλίγεται , ολόκληρη η διαδικασία γίνεται στην κουζίνα αυτού του ξενοδοχείου και μεταφέρεται στο καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα ζώα. Όλες αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στη σελίδα του Facebook από τον Chef J Gourmen και έγραψε επίσης:

«Θέλουμε βετεράνους που ζουν σε εξοχικές κατοικίες να μαζεύουν τα  φαγητά! Θέλουμε επίσης εθελοντές από αυτή τη χώρα που δίνουν τα χρήματά τους και το χρόνο τους να επισκεφθούν χώρους εστίασης για φαγητά! Τέλος, θέλουμε όλα τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία σε αυτόν τον τομέα να ενταχθούν στη νέα μας πρωτοβουλία και έτσι να δώσουμε τα απόβλητα τροφίμων να έχουν μια δεύτερη “ζωή”! «

Προφανώς, αυτός ο σπουδαίος σεφ, καθώς και η ομάδα του και οι υποστηρικτές ζήτησαν να μοιραστεί η πρωτοβουλία του και να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια στον κόσμο.

Είναι σαφές ότι αυτή η ιδέα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για τον προορισμό των αποβλήτων και των τροφίμων που έχουν απομείνει σε όλα τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε και να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, κάνοντας ολόκληρες οικογένειες να τρώνε και τα εγκαταλελειμμένα ζώα μπορούν να έχουν τροφή κάθε μέρα. Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο, ο σεφ και η ομάδα της κουζίνας είναι ένα καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσετε.

Πηγή:yotengovoz