01/12/2020

Το Παρίσι θα απαγορεύσει τα τσίρκα με ζώα από το 2020

Υπάρχουν νέα που φτιάχνουν  την ημέρα μας και αυτό είναι ένα από αυτά. Μόλις πριν από λίγους μήνες το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να δώσει ένα τελεσίγραφο σε τσίρκα με ζώα: μέσα σε δύο χρόνια, οι εμφανίσεις μαζί τους θα πρέπει να σταματήσουν. Τώρα, το Παρίσι αποφάσισε επίσης να τους απαγορεύσει με το στόχο να αναγνωριστεί το 2020 ως το έτος κατά το οποίο έληξαν τα βασανιστήρια τους.

Τι κοινά έχουν δύο χώρες τόσο διαφορετικές όσο το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι; Ο αγώνας τους για να κάνουν εκθέσεις άγριων ζώων εξαφανίζεται εντελώς από τα τσίρκα. Η απόφαση και των δύο χωρών επικροτήθηκε από όλους τους υποστηρικτές των ζώων. Επιπλέον, επίσης από διάφορες ενώσεις που ασχολούνται με την εξάλειψη αυτών των πρακτικών.

Γιατί πρέπει να απαγορευτούν τα τσίρκα με τα ζώα

Στα τσίρκα, τα ζώα εκμεταλλεύονται, υποφέρουν, δεν έχουν ελευθερία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του είναι αλυσοδεμένα και εγκλωβισμένα. Ο χώρος που διαθέτουν σε αυτά τα μέρη δεν είναι αρκετός για την ορθή ανάπτυξή τους. Ούτε για να καλύψει τις βασικές τους   ανάγκες.

Έχοντας ζώα κατ ‘αυτόν τον τρόπο, η φυσική τους συμπεριφορά είναι περιορισμένη , και γίνεται απλώς μια αντανάκλαση του τι είναι. Και  για ποιο λόγο; Ακριβώς για τα ανθρώπινα όντα να περάσουν μια ώρα διασκέδασης με δικά τους έξοδα.

Για να κάνουν όλες αυτές τις παραστάσεις, επιπλέον, τα ζώα υποβάλλονται σε σκληρές προπονήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη φύση τους. Πολλές φορές, αυτά τα φτωχά ζώα αναγκάζονται να εκτελούν περίεργες, δύσκολες και επίπονες  ασκήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν συμμορφωθούν ή δεν τα κάνουν καλά, υπάρχει η   κακομεταχείριση. Ως εκ τούτου, μαθαίνουν να συμπεριφέρονται από το φόβο των αντιποίνων.

Θέλουμε ελεύθερα ζώα, χωρίς φόβο. Θέλουμε τα τσίρκα να δουν όμορφες παραστάσεις που γίνονται με τον ιδρώτα των ανθρώπων. Ας αφήσουμε τα ζώα ήρεμα, στο περιβάλλον τους. Και ας διασκεδάσουμε μόνο εκμεταλλευόμενοι τις ικανότητές μας.

Πηγή:ilusionviajera