28/01/2021

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι – O παράφορος έρωτας ανάμεσα σε μιαν Ελληνίδα & έναν Ιταλό, που κράτησε για πάντα

Η ταινία που έφερε την Κεφαλονιά στο επίκεντρο του Χόλλυγουντ, με την Πενέλοπε Κρουζ & το Νίκολας Κέιτζ ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1964

“`Κάθε πράξη μας, επηρεάζει τις ζωές των άλλων…” Νίκολας Κέιτζ

1942… Ένα ρομαντικό δράμα διαδραματίζεται. Είναι η περίοδος της ιταλογερμανικής κατοχής. Μια διμοιρία Iταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά προκειμένου να ενισχύσει την  παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων στο νησί. Εκεί, ένα ιδιαίτερο, παθιασμένο ειδύλλιο θα γεννηθεί ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Iταλών (Νίκολας Κέιτζ) και τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού (Πενέλοπε Κρουζ). Μια όμορφη, συγκινητική ιστορία αγάπης, η οποία λέγεται ότι είναι πραγματική.  Δυστυχώς, τα σύννεφα του πολέμου θα φτάσουν μέχρι τις ακτές του νησιού, απειλώντας έτσι την ηρεμία των κατοίκων, αλλά και των ανυποψίαστων κατακτητών.

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Νίκολας Κέιτζ ερωτεύεται την Πενέλοπε Κρουζ και την κατακτά παίζοντας το περίφημο μαντολίνο.
Λέγεται  ότι στην πραγματικότητα ένας Ιταλός τηλεγραφητής γνώρισε μια Ελληνίδα -μαθήτρια τότε- και την κάλεσε να χορέψει τους ρυθμούς που έπαιζε το ακορντεόν του. Ο έρωτάς τους εκδηλώθηκε γρήγορα και παρόλο που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα εξαιτίας του πολέμου, έμειναν μαζί για όλη τους τη ζωή κι έφεραν το 1944 στον κόσμο το παιδί τους.

Μέσα από αυτήν την ιστορία, αποδεικνύεται ότι η αγάπη να επιβιώσει πέρα από βάσανα και αγριότητες. Δίνει μια φλόγα ελπίδας μέσα στην κραυγή αγωνίας για τις πληγές του πολέμου. Ένα ρομαντικό έπος που περνάει το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι παρότι διαφορετικοί. Όλοι είμαστε άνθρωποι -ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία ή πολιτική τοποθέτηση- και μπορούμε να υψωθούμε πάνω από τις όποιες διαφορές μας. Και να αισθανθούμε πολίτες ενός και μοναδικού τόπου… Της ανθρωπιάς…

klik

Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *