09/03/2021

Το «μαγικό» Μούρμανσκ και οι λόγοι που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες

Ώρα για ταξιδάκι!
Το Μούρμανσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη στον αρκτικό κύκλο και αποτελεί το βορειότερο τμήμα της Ρωσίας. Πλέον προσελκύει χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να θαυμάσουν ένα μοναδικό παγωμένο αρκτικό τοπίο.(βίντεο)

Το Μούρμανσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη στον αρκτικό κύκλο και αποτελεί το βορειότερο τμήμα της Ρωσίας. Πλέον προσελκύει χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να θαυμάσουν ένα μοναδικό παγωμένο αρκτικό τοπίο.

Η πόλη και η γύρω περιοχή αποτελούν έναν παγωμένο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, γεγονός που δεν περνά πια απαρατήρητο καθώς έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Το Μούρμανσκ είναι χτισμένο στις εκβολές του ποταμού Τουλόμα 12 χλμ. από τη θάλασσα Μπάρεντς, στη βορειοδυτική ακτή της χερσονήσου Κόλα, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.
Οι κάτοικοι εκεί έχουν μάθει να ζουν τον χειμώνα διαφορετικά από τον υπόλοιπο πλανήτη.

Δεν πρόκειται μόνο για το κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά ότι για σαράντα ολόκληρες μέρες δεν βλέπουν καν τον ήλιο και ζουν στο σκοτάδι.

Ωστόσο παρόλο που το Μούρμανσκ βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, οι άνθρωποι που το επισκέπτονται αυξάνονται συνεχώς καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό με εμπειρίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα.

Από την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος και τη βόλτα σε πυρηνικό παγοθραυστικό, μέχρι την περιήγηση στα όρη Κιμπίνι και το χωριό Τεριμπέρκα το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη της γης καθώς αν κατευθυνθεί κανείς βόρεια από το χωριό, το μόνο που θα συναντήσει είναι ο Βόρειος Πόλος.

sputniknews