27/11/2020

Το ιστορικό Grand Palais στο Παρίσι φιλοξενεί «κυνήγι θησαυρού» με… έργα τέχνης

Η φημισμένη Perrotin Gallery του Παρισίου έκρυψε 20 διάσημα έργα τέχνης στο ιστορικό «Μεγάλο Παλάτι» και όποιος τα βρει μπορεί να τα κρατήσει!

Το ιστορικό «Μεγάλο Παλάτι» (Grand Palais) του Παρισίου ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει ένα «κυνήγι θησαυρού», στο οποίο ο «θησαυρός» θα είναι 20 έργα τέχνης από την φημισμένη γκαλερί Perrotin.

Το πρότζεκτ, με τίτλο «Wanted!», θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 24-25 Οκτωβρίου, και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη, χωρίς χρέωση. Έτσι, όποιος είναι τυχερός μπορεί να πιάσει στα χέρια του και να αποκτήσει δωρεάν έργο τέχνης του διάσημου Ιάπωνα καλλιτέχνη Takashi Murakami, ο οποίος πρόσφατα συνεργάστηκε και με την Billie Eilish για μία σειρά ρούχων.

«Οι κανόνες είναι απλοί» διαβάζουμε στην ανάρτηση που έκανε η γκαλερί στο Instagram. «20 έργα τέχνης από καλλιτέχνες της Perrotin θα κρυφτούν σε έναν άδειο χώρο του Μεγάλου Παλατιού. Αν βρεις ένα, φεύγεις με αυτό».

Ο Περροτίν πρόσθεσε ότι επισκέφτηκε αρχικά το Μεγάλο Παλάτι, καθώς ήθελε τον χώρο για ένα πρότζεκτ με τον Μαουρίτσιο Κατελάν (τον άνθρωπο πίσω από την «μπανάνα» αξίας 120 χιλιάδων δολαρίων). «Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης έτυχε να ρωτήσω πόσο θα κόστιζε να νοικιάσει κανείς ολόκληρο το παλάτι. Από τότε κράτησα αυτή την ιδέα στο μυαλό μου».

Πηγή: monopoli, lifo