06/03/2021

Το αξιολάτρευτο παχουλό μικρό πουλί που φαίνεται να έχει δύο μεγάλα μουστάκια κοντά στα μάτια του

Το αξιολάτρευτο παχουλό μικρό πουλί που φαίνεται να έχει δύο μεγάλα μουστάκια κοντά στα μάτια του (φωτο & βίντεο)

Έχουμε μάθει ότι η φύση μπορεί να μας καταπλήξει με τον πιο αδιανόητο και υπέροχο τρόπο. Δεν μιλάμε μόνο για ένα τοπίο, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά πάνω απ ‘όλα τα ζώα που το κατοικούν. Αν σκεφτούμε ένα chickadee, έχουμε κατά νου την «τυπική» εικόνα ενός από τα πολλά μικρά πουλιά που βλέπουμε γύρω μας.

Όμως δεν είναι όλα τα πουλιά ίδια, και συναντάμε απίστευτα πρωτότυπα πλάσματα που, λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών τους, φαίνονται σχεδόν φανταστικά. Παρουσιάζουμε εδώ τον Μουστακαλή ,ο οποίος, με το όνομά του, καθιστά σαφές ότι έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό!

Επιστημονικά, ονομάζεται Panurus biarmicus , στα αγγλικά Bearded Reedling , και η εμφάνισή της την κάνει πολύ απλά μοναδική.Από τα μάτια στο ράμφος, έχει δύο σκοτεινά σημάδια που μοιάζουν με χαρακτηριστικό « μουστάκι ».

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό γιατί εκτός από τα σκούρα σημάδια στο κεφάλι, το πουλί έχει επίσης ένα περίεργο οβάλ σχήμα, που το κάνει να μοιάζει με μια πολύ μαλακή «μπάλα φτερού» .

Το Panurus είναι γνωστό από μια μεγάλη ποικιλία ειδών και βρίσκεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Οι ακροβατικές πτήσεις και το τραγούδι τους καθιστούν αναγνωρίσιμα ακόμη και από μακριά. Ομοίως, η ουρά,μακριά όπως το σώμα (περίπου 8 cm) είναι ένα άλλο διακριτικό στοιχείο.

Με τα απαλά χρώματα και τη «γενειάδα» του, είναι πραγματικά ένα συμπαθητικό πλάσμα . Απλώς πρέπει να ελπίζουμε, αργά ή γρήγορα, να δούμε ένα με τα μάτια μας!

whydontyousharethis