20/01/2021

Το άγχος του Κορονοϊού επηρεάζει τον ύπνο παγκοσμίως

Δεν είσαι μόνο εσύ που δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά τελευταία ? 

Αυτή την τελευταία φορά περάσαμε από τη ρουτίνα μας και όπου η περίσσεια πληροφοριών και ειδήσεων προκάλεσε άγχος, άγχος και κατάθλιψη. Αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που φαίνεται να έχει επηρεάσει την πανδημία, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανέφεραν ότι πάσχουν από κακή όρεξη και δυσκολία στον ύπνο.

Μια άλλη βλάβη απο τον κορανοϊό στον κόσμο: ο ύπνος

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, οι οποίοι, ενώ σχετίζονται με την κοινωνική απόσπαση, προκαλούν επίσης αλλαγή. Ο Δρ Alejandro Jiménez Genchi δηλώνει.

Ο ειδικός το σχολίασε επειδή η ρουτίνα μας έχει αλλάξει και η δραστηριότητά μας είναι μικρότερη. “Δεν βγαίνουμε έξω, δεν ασκούμαστε, δεν κινούμαστε και περπατάμε λίγο, πράγμα που παράγει λιγότερη ώθηση κόπωσης κατά την κατάκλιση”, .

Επιπλέον, η δυσκολία δημιουργείται σύμφωνα με τη θεωρία της υπερ χαλάρωσης. «Η απειλή που θέτει ο ιός μας κάνει να είμαστε πιο άγρυπνοι και ξύπνιοι, αυτό παράγει μια γνωστική ενεργοποίηση που αναπτύσσεται στη σκέψη και τα συναισθήματα, δημιουργώντας άγχος και φόβο»,

«Γνωρίζουμε ότι 1 στα 4 άτομα με οξεία αϋπνία θα γίνει χρόνια πάθηση. Αποφύγετε  έναν καθιστικό τρόπο ζωής για να προωθήσετε την καλή διάθεση και να διευκολύνετε τον ύπνο. “

Δρ Alejandro Jiménez Genchi

Εάν αυτές οι ταλαιπωρίες διαρκούν περισσότερο από τρεις μήνες, μπορεί ήδη να θεωρηθεί χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας. Σε μικρότερο βαθμό, εμφανίζεται στον γενικό πληθυσμό ως παροδική ή οξεία διαταραχή.

Για να ανακτήσει τον ύπνο, ο γιατρός προτείνει συγκεκριμένες ώρες, παρόμοιες με αυτές που είχαμε πριν από την καραντίνα. Προσπαθείτε πάντα να κοιμάστε τον συνιστώμενο 7 έως 8 ώρες ανάπαυσης.

Συμβουλές για να κοιμάσαι καλύτερα 

Ύπνος με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια

Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας την ίδια ώρα κάθε ημέρα και ξυπνήστε συγκεκριμένη ώρα κάθε πρωί. Προσπαθήστε να τηρείτε – όσο αυτό είναι εφικτό – την καθημερινό σας πρόγραμμα.

Μην ξεχνάς την άσκηση

Φρόντισε να συμπεριλαμβάνεις οποιασδήποτε μορφής άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μην ξεχνάς ότιη άσκηση σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα και είναι απαραίτητη για τη σωματική και την ψυχική σου ευεξία.

Κράτα την επαφή σου με τους γύρω σου

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείς να διατηρήσεις την επαφή σου με τον έξω κόσμο. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι ή αισθάνονται μόνοι τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο τους. Και τα προβλήματα ύπνου σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμα πιο μόνος.

Σκέψου θετικά

Όταν αγχώνεσαι και σε πιάνει πανικός, σκέψου απλά το εξής: κι αυτό επίσης θα περάσει και εστίασε στο παρόν.

 

ilusionviajera