17/01/2021

Τα πιο εκπληκτικά και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν γνωρίζατε ποτέ ότι υπήρχαν

Μπάλες Marimo Moss

Τα ζωντανά φυτά είναι πολύ ωφέλιμα για τα ενυδρεία. Κάνουν τα πάντα από την απορρόφηση τοξικών νιτρικών αλάτων για να δώσουν στα ζώα σας ένα φυσικό, όμορφο περιβάλλον για να ζήσουν μέσα. 

 Ζωή από πέτρες

Τα φυτά Lithops συχνά ονομάζονται “ζωντανές πέτρες”, αλλά μοιάζουν επίσης λίγο σαν διχαλωτές οπλές. Αυτά τα μικρά, διακεκομμένα χυμούς προέρχονται από τις έρημες της Νότιας Αφρικής, αλλά συνήθως πωλούνται σε κέντρα κήπου και φυτώρια. Οι Lithops ευδοκιμούν σε συμπαγή, αμμώδη εδάφη με ελάχιστο νερό και ζεστές θερμοκρασίες. Παρόλο που είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθούν, λίγες πληροφορίες σχετικά με τα λιθοπλάσματα θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να καλλιεργείτε ζωντανά φυτά πέτρας έτσι ώστε να ευδοκιμούν στο σπίτι σας.

Δυφίνη Succulents

Θυμηθείτε το λαγουδάκι χυμώδη φυτά; Εάν σας άρεσαν εκείνοι που είσαστε για μια πραγματική απόλαυση επειδή κάποιος μοιράστηκε ακριβώς μια εικόνα από χυμώδη φυτά που μοιάζουν με δελφίνια και οι Ιάπωνες τρελαίνουν γι ‘αυτούς!

Ονομάζεται Senecio peregrinus, το φυτό αυτό έχει μια δέσμη των μικροσκοπικών φύλλων που μοιάζουν με μικρά δελφίνια άλματα στον αέρα. Το καλύτερο κομμάτι? Όσο περισσότερο γίνονται τα αμπέλια, τόσο περισσότερα τα φύλλα μοιάζουν με δελφίνια! Έτσι, όχι μόνο το φυτό κάνει το σπίτι σας πιο cozier, αλλά είναι επίσης πολύ αξιολάτρευτο επίσης.

 Hoya Kerrii

Υπάρχουν μερικοί Hoya εκεί έξω που κάνουν ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου, Hoya kerrii ή το εργοστάσιο γλυκών καρπών είναι ένα από αυτά. Hoya kerrii ή όπως συχνά ονομάζεται φυτό γλυκού καρπού Η γη της γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αλλά μπορείτε ακόμα να δυσκολευτείτε να βρείτε πληροφορίες ή συμβουλές φροντίδας για αυτό.

Κάκτος Zig-Zag

Ακόμα κι αν αυτό το παιχνιδιάρικο φυτό τεχνικά ονομάζεται Selenicereus Anthonyanus, είναι πιο γνωστό από τα ψευδώνυμα, όπως το Fishbone Cactus. Όπως και οι περισσότεροι κάκτοι, θέλουν σχετικά χαμηλή συντήρηση και παράγει πολύχρωμα ροζ λουλούδια όταν ανθίζει.

Trachyandra

Όχι, αυτό δεν είναι ένα καθαριστικό σωλήνων κολλημένο σε ένα δοχείο βρωμιάς και βράχων. Αυτό το φυτό υπάρχει στην πραγματική ζωή και είναι εγγενές στην ανατολική και νότια Αφρική.

Rose Succulents

Θυμηθείτε τα χυμώδη δελφίνια και τα χυμώδη λαχανικά που γράψαμε νωρίτερα; Εάν σας άρεσαν αυτά που θα αγαπήσετε απλά αυτά τα τριαντάφυλλα σουκουλένια!

 Crassula Umbella

Οι Crassula είναι εύκολο να αναπτυχθούν, αλλά είναι επιρρεπείς σε σαλιγκάρια και μυκητιάσεις. Όπως συμβαίνει με όλα τα χυμώδη, η υπερχείλιση είναι βέβαιο ότι θα είναι θανατηφόρα, οπότε σφάλμα από την πλευρά του πάρα πολύ ξηρό και όχι πολύ υγρό. Ποτέ μην αφήνετε τον Crassula να καθίσει στο νερό. Αν έχετε νερό από κάτω αφήνοντας το φυτό να καθίσει σε ένα πιατάκι νερού, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει το περίσσευμα νερού μετά από λίγα λεπτά. 

Euphorbia Obesa

ο Euphorbia είναι μια μεγάλη ομάδα από χυμώδη και ξυλώδη φυτά. Το Euphorbia obesa, που ονομάζεται επίσης φυτό του μπέιζμπολ, σχηματίζει ένα σφαιρικό σχήμα που είναι προσαρμοσμένο σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Το εργοστάσιο μπέιζμπολ Euphorbia είναι ένα εξαιρετικό  φυτό εσωτερικού χώρου και έχει χαμηλή συντήρηση. Απολαύστε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του euphorbia μπέιζμπολ.

Πηγή:mysticalraven