18/01/2021

Τα λευκά δελφίνια επέστρεψαν στα νερά του Χονγκ Κονγκ μετά το lockdown (βίντεο)

Επέστρεψαν τα κινεζικά λευκά δελφίνια στα νερά του Χονγκ Κονγκ, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το lockdown αύξησε κατά 30% την παρουσία τους. (βίντεο)

Τα έκτακτα μέτρα και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού οδήγησαν στην επανεμφάνιση ειδών, χαμένων από καιρό, στο αστικό τοπίο.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού ελάττωσε σημαντικά την κίνηση σκαφών και πλοίων γύρω από το λιμάνι-κόμβο της Κίνας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επανεμφάνιση στα νερά της περιοχής του κινεζικού λευκού δελφινιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, η παρουσία του ευπαθούς αυτού είδους αυξήθηκε περίπου κατά 30% τον τελευταίο καιρό.

Αυτό που έχουμε παρατηρήσει από τη στιγμή που η κίνηση των πλοίων σταμάτησε στην περιοχή, είναι πως δελφίνια που δεν είδαμε για τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια επέστρεψαν στον βιότοπο του Χονγκ Κονγκ, λέει η Λίντσεϊ Πόρτερ, θαλάσσια βιολόγος.

Σημειώνεται πως η παγκόσμια κρίση του κορονοϊού άλλαξε τους ρυθμούς ζωής στα αστικά κέντρα και τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Η μείωση της κίνησης οχημάτων και της κυκλοφορίας των ανθρώπων έδωσαν περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη ασφάλεια σε πλάσματα που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, μοιάζουν παράταιρα στο χαώδες σκηνικό των σύγχρονων πόλεων.

Ελάφια, λύκοι, αρκούδες, αγριογούρουνα, σπάνια είδη πουλιών άφησαν τους βιότοπους για μια σύντομη βόλτα στους έρημους δρόμους των πόλεων.

Πηγή: sputniknews