18/04/2021

Τα κρυστάλλινα νερά των Μεγάλων Λιμνών του Καναδά κρατούν μυστηριώδη ναυάγια

Τα κρυστάλλινα νερά των Μεγάλων Λιμνών του Καναδά κρατούν μυστηριώδη ναυάγια (vid)

Το Tobermory είναι ένα μικρό λιμάνι κρυμμένο στην όχθη του τεράστιου και όμορφου κόλπου της Γεωργίας της λίμνης Huron. Απαριθμούνται 20 ιστορικά ναυάγια προσκαλώντας τους περιπετειώδεις δύτες να ξεφύγουν από τα κύματα για να τα εξερευνήσουν.

Η λίμνη Huron βρίσκεται στα σύνορα Καναδά / ΗΠΑ και η βόρεια ακτή του είναι ο κόλπος της Γεωργίας, σχεδόν τόσο μεγάλος όσο και η υπόλοιπη λίμνη. Η μικρή, αλλά γραφική πόλη του Tobermory είναι ένα δημοφιλές μέρος για επίσκεψη, ειδικά για όσους αναζητούν την ευκαιρία να κάνουν καταδύσεις σε κρύες, αλλά κρυστάλλινες συνθήκες. Εδώ βρίσκεται το θαλάσσιο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Fathom Five.

Το Fathom Five κρατά τη γοητεία που φέρνει τους δύτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν περισσότερα από 20 παλιά ναυάγια που έχουν εκπληκτικά διατηρηθεί καλά στα παγωμένα βάθη. Ξύλινα δοκάρια, πηδάλια, λέβητες και εξοπλισμός πλοίου βρίσκονται στον πυθμένα της λίμνης.

Μερικά από τα συντρίμμια έχουν πραγματικά τοποθετηθεί σκόπιμα για να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες τοποθεσίες κατάδυσης για εξερεύνηση. Αυτό συμβαίνει με αυτό το πλοίο, τη Caroline Rose που χτίστηκε τη δεκαετία του 1940 στη Νέα Σκωτία του Καναδά. Αρχικά βυθίστηκε από ατύχημα, ρυμουλκήθηκε στην τρέχουσα τοποθεσία του για να το καταστήσει προσβάσιμο για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Ένα ταξίδι στο Tobermory κρατά κάτι για όλους. Καλοκαιρινές εκδηλώσεις καταδύσεων διοργανώνονται από το Float n ‘Flag Dive Center στο Μπέρλινγκτον για όσους θέλουν να διερευνήσουν αυτήν την περιοχή και τα θαύματα που κατέχει!

e-daily