17/01/2021

Τα ζώα εισβάλλουν στις πόλεις καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι

Καθώς οι καραντίνες εμφανίζονται σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι συχνά ξεχνιούνται σε ταινίες, δράματα κοινωνικών μέσων ή ένα καλό βιβλίο. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο εξωτερικό ενθαρρύνεται από κάποιους  (εφόσον διατηρεί απόσταση από άλλους), πολλοί άνθρωποι ξεχνούν εντελώς τον εξωτερικό κόσμο.  Σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ταϊλάνδη, οι άνθρωποι παρατηρούσαν ότι τα ζώα περιφέρονται  στους δρόμους λόγω της ανθρώπινης απουσίας.

Όπως στην Ιαπωνία, όπου παρατηρήθηκαν ελάφια που είναι τοπικά στο πάρκο Nara και βγήκαν στους δρόμους προς αναζήτηση τροφής. Συνήθως, το πάρκο περιβάλλεται από τουρίστες, καθώς τα ελάφια Sika που ζουν εκεί είναι τοπικό αξιοθέατο. Οι τουρίστες συνήθως αγόραζαν  κράκερ που πωλούνται στο πάρκο που προορίζονταν ειδικά για τη διατροφή των ελαφιών, ωστόσο καθώς ο αριθμός των επισκεπτών πέφτει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες, τα ελάφια φαίνεται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να περιπλανηθούν έξω από το έδαφός τους για να βρουν κάτι για να τσιμπήσουν.

Οι άνθρωποι στη Νάρα της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι βλέπουν τα ελάφια που συνήθως μένουν στο πάρκο να περιφέρονται στους δρόμους

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: okadennis

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τα ελάφια που περιπλανιούνται στους δρόμους της Νάρας προέκυψαν, με τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται είτε σε κλονισμό είτε σε δέος. Ο χρήστης του χρήστη okadennis Twitter, ο οποίος δημοσίευσε μια σειρά από πλάνα από τα ελάφια, ανέφερε ότι η όλη περίσταση είναι διασκεδαστική.

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: okadennis

Πιστωτικές κάρτες εικόνας: okadennis

Πηγή:boredpanda