03/12/2020

Τα δάση της Αυστραλίας αρνούνται να πεθάνουν και η ζωή περνάει μέσα από την τέφρα

Μετά από μερικές εβδομάδες, νέοι οφθαλμοί φυλλώματος εμφανίζονται ανάμεσα στα καταστροφικά δέντρα.

Η Αυστραλία διέρχεται μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές κρίσεις στην ιστορία της. Με θερμοκρασίες έως 69 º C, χιλιάδες σπίτια, δάση και ζώα έχουν χαθεί στις φλόγες. Το πρόβλημα είναι τόσο απίστευτο ότι είναι δυνατόν να δούμε τις πυρκαγιές από το διάστημα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα κακά νέα, γιατί για μια ακόμη φορά, η φύση έχει δείξει ότι η ζωή πάντα καταλήγει να επιβάλλεται στην αντιμετώπιση της τραγωδίας και του θανάτου.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι εικόνες που τραβούσε ο φωτογράφος στο σόνανο της Νέας Νότιας Ουαλίας, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε καταστραφεί από τις φλόγες.

Αυτό που πρέπει να ήταν ένα κατεστραμμένο και έρημο τοπίο ήταν στην πραγματικότητα μια απόδειξη της ανθεκτικότητας της ζωής και της φύσης από όλες τις πιθανότητες.

Μέσα από αυτά τα μαύρα δάση, γεμάτα τέφρα και υπολείμματα, ήταν μπουμπούκια των λουλουδιών και των φυτών που έκαναν το τοπίο κάτι τόσο ζοφερό.

Από τη μαύρη στάχτη έφτασε η ζωή, στους κορμούς των δέντρων υπήρχε μια ελπίδα να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό.

Η Mary Voorwinde ήταν υπεύθυνη για τη λήψη των απίστευτων εικόνων, τις οποίες μοιράστηκε στα δίκτυα για να αυξήσει την ελπίδα εκείνων που ίσως είχαν σκεφτεί ότι χάθηκαν όλα.

«Με όλα αυτά που χάνονται στη φύση, υπάρχει και πάλι ελπίδα στη ζωή», είπε η γυναίκα στη σελίδα του στο  Facebook .

Ο φωτογράφος λέει ότι έφυγε σε αναζήτηση ευτυχισμένων ειδήσεων μετά από όλη την απαισιοδοξία που βρισκόταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την βρήκε αναμφισβήτητα.

” Ήταν περίεργο να είσαι εκεί και στη συνέχεια, ανάμεσα σε όλα αυτά τα τέφρα και τα μαύρα καμένα δέντρα , υπήρχε όλη αυτή η αναζωογόνηση. Δίνει ελπίδα. ”

 

Ωστόσο, η καταπολέμηση των πυρκαγιών απέχει πολύ από το τέλος και όλοι πρέπει να ενωθούμε για να στηρίξουμε αυτή τη χώρα.

Πηγή:nation