25/01/2021

Τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρο θα δώσουν στους επιβάτες μια πανοραμική θέα του ουρανού

Ο αγώνας για το κάθισμα δίπλα στο παράθυρο υπήρχε από τότε που εφευρέθηκε το αεροπορικό ταξίδι. Ωστόσο, με τη νέα ιδέα να κατασκευαστούν αεροπλάνα χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να ψάχνουμε για ειδικές θέσεις στο αεροπλάνο, επειδή κάθε επιβάτης θα έχει ίσες ευκαιρίες για την πανοραμική θέα του ουρανού. Το Κέντρο Διαχείρισης Καινοτομίας είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και έρευνας από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία δημιουργεί το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών!

Τα προηγμένα αεροπλάνα θα είναι χωρίς παράθυρα, τα οποία, αντί για παράθυρα, θα έχουν όλο το μήκος του αεροσκάφους καλυμμένο με οθόνες αφής OLED. Αυτός ο τύπος αεροσκάφους θα παρέχει σε όλους τους επιβάτες στο αεροπλάνο ένα εικονικό κάθισμα παραθύρου!

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέσα σε 10 με 15 χρόνια αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα!

Από το εξωτερικό του αεροπλάνου θα τοποθετηθούν κάμερες που συνδέονται με τις οθόνες αφής πάνω από τους επιβάτες. Στις οθόνες θα εμφανιστεί μια ρεαλιστική άποψη για το τι συμβαίνει γύρω από το αεροπλάνο έξω.

Ωστόσο, για όσους αρρωσταίνουν να κοιτάζουν τον ουρανό, υπάρχει η ευκαιρία να μετατραπεί το εικονικό παράθυρο σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας.

Τι είναι η τεχνολογία οθόνης αφής OLED;

OLED σημαίνει μια οργανική δίοδο εκπομπής φωτός, όπου είναι μια μεμβράνη αποτελούμενη από οργανικές ενώσεις ικανές να προβάλλουν φως ως αντίδραση σε ένα ηλεκτρικό ρεύμα.

Ίσως ακούγεται επιστημονικά, αλλά η χρήση αυτής της τεχνολογίας είναι πραγματικότητα σε τηλεοράσεις, tablet, οθόνες υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα. Φυσικά, κάθε προηγμένη οθόνη στην αγορά θα χρησιμοποιηθεί από τη στιγμή που κατασκευάζονται αυτά τα αεροσκάφη.

Όλοι οι τοίχοι του αεροπλάνου θα γεμίσουν με οθόνες, έτσι ώστε οι επιβάτες θα μπορούν να κοιτάξουν έξω από την άποψη που τους περιβάλλει.

Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι οι προβολές στις οθόνες θα αντανακλούν τον πραγματικό κόσμο έξω, ο οποίος θα αποτελέσει πρόκληση για λίγους.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα αυτής της νέας έννοιας, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών που πολλοί άνθρωποι έχουν όταν υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός, κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία στους επιβάτες.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το μέλλον της μεταφοράς!

Εάν αυτό ήταν ευχάριστο για σας, παρακαλώ κοινοποιήστε στους φίλους σας!

Πηγή:www.higherperspectives.com