26/01/2021

Ταξίδι στο χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα (Βίντεο)

Αποκαλείται και «Sweethaven Village» και είναι πραγματικά ένας «γλυκός παράδεισος» όπως λέει και το όνομά του. Ένας μικρός παράδεισος όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους που τους κάνει να γυρνούν χρόνια πίσω.

 

Το 1979 για τις ανάγκες της ταινίας «Ποπάυ» της Paramount Pictures και της Walt Disney Production, με πρωταγωνιστή τον Robin Williams, ξεκίνησε στη Μάλτα  η κατασκευή ενός ολόκληρου χωριού που αποτελείται μεταξύ άλλων από 19 ξύλινα κτίρια. Χρειάστηκαν 7 μήνες για την κατασκευή του και η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε μεταφέρθηκε από την Ολλανδία και τον Καναδά, καθώς η Μάλτα δε διαθέτει δάση. Επιπλέον ένας μεγάλος κυματοθραύστης χτίστηκε γύρω από τον οικισμό για την προστασία του  από την ανοικτή θάλασσα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σήμερα, όλο το σκηνικό της ταινίας έχει παραμείνει αυτούσιο και έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο, που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο Ποπάυ και η Όλιβ υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο του χωριού.

Κάθε τουριστική σεζόν ξεκινάει με το «μπάρμπεκιου του Ποπάυ», όπου ο αγαπημένος παιδικός ήρωας καλεί στην αυλή του σπιτιού του όλο το χωριό.

Το Popeye Village είναι ανοικτό στο κοινό 7 ημέρες την εβδομάδα και μια σειρά από αξιοθέατα και δραστηριότητες συμπληρώνουν την επίσκεψη. Τραμπολίνα νερού, κουκλοθέατρα, μουσεία και σινεμά με προβολές της  ταινίας του Ποπάυ,  βόλτες με τη βάρκα τους καλοκαιρινούς μήνες,  χώροι αναρρίχησης το μετατρέπουν σ’ ένα πάρκο διασκέδασης. 

 Στο “Popeye the Comic Museum” που άνοιξε τις πύλες του το 2012 θα βρειτε πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936.

Το Popeye Village ή Sweethaven Village είναι ένα χωριό όχι μόνο για τους νέους αλλά για τους νέους στην καρδιά.

Πηγή: ubipedia