25/01/2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “Μεγάλη Παγκόσμια Εκκαθάριση” στις 22 Απριλίου 2020 για την Ημέρα της Γης

Μια σοβαρή κρίση σκουπιδιών. Αυτό είναι που βιώνει ο πλανήτης μας για αρκετά χρόνια. Αυτό προκαλεί περίπου 270 χιλιάδες θανάτους πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της ανεξέλεγκτης καύσης των οικιακών απορριμμάτων. Η “Μεγάλη Παγκόσμια Εκκαθάριση” έχει ως στόχο να αλλάξει τα δεδομένα ψύξης.

Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς υπηρεσία συλλογής αποβλήτων. Επιπλέον, το 79% των πλαστικών που παράγουμε καταλήγουν να συσσωρεύονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η μόνη διέξοδος για πολλούς είναι να τα κάψουνε.

Ο στόχος της “Μεγάλης Παγκόσμιας Εκκαθάρισης”

“Αυτό που καταναλώνουμε καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή στο φυσικό περιβάλλον και το πλαστικό επιδεινώνει τις εκτιμήσεις μας για την κρίση στην έρευνα σχετικά με τη ρύπανση, καθώς το 90% της παραγωγής πλαστικών δεν έχει ανακυκλωθεί”.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει τη θέση της εναντίον αυτών των πρακτικών, το δίκτυο αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσω της οποίας θα πραγματοποιήσει μια “Μεγάλη Παγκόσμια Εκκαθάριση”. Το τελευταίο έτος του 2019 έχουν ήδη συντονίσει περισσότερες από 5.000 εθελοντικές ενέργειες σε διάφορες χώρες όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία.

Φέτος, για την 50η επέτειο της “Ημέρας της Γης”, η οποία θα εορταστεί στις 22 Απριλίου, η δράση επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο στόχος είναι να επιτευχθούν 100.000 δράσεις εκκαθάρισης. Ως εκ τούτου, έχουν ήδη ανοίξει έναν κατάλογο για την εγγραφή εθελοντών που επιθυμούν να οργανώσουν εκστρατείες στις τοποθεσίες τους.

Αν και αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο για να φροντίσουμε τον πλανήτη μας, η “Μεγάλη Παγκόσμια Εκκαθάριση” της Γης γνωρίζει επίσης ότι ο καθαρισμός που γίνεται σε μια μέρα δεν θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.

Όμως, όσο ενεργούμε από κοινού, μπορούμε να επιτύχουμε το 2020 η κατεύθυνση του πλανήτη μας να αλλάξει σε μια καλύτερη θέση. Τουλάχιστον αυτό σκοπεύει να επιτύχει ο Austin Downs, συντονιστής της πρωτοβουλίας στο δίκτυο.

Πηγή:ilusionviajera