25/01/2021

Συγκινεί ο 7χρονος Στέλιος Κερασίδης με το “βαλς της απομόνωσης”

Συνέθεσε και παίζει στο πιάνο ένα δικό του κομμάτι, για όσους βρίσκονται σε απομόνωση

Μια δική του δημιουργία, το «βαλς της απομόνωσης» (isolation waltz) αφιερώνει ο 7χρονος Στέλιος Κερασίδης σε όλους όσους βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βίντεο του επτάχρονου, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κοινό στην ηλικία των 3 ετών, ενώ έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και πέρυσι εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, του Λονδίνου, μετρά ήδη πάνω από 65.000 views στο YouTube. 

«Γεια σας παιδιά. Είμαι ο Στέλιος. Αυτές τις μέρες και γω μένω σπίτι», λέει ο Στέλιος στην αρχή του βίντεο, καλώντας όλους να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη και σύντομα θα μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, όπως λέει.

Δημοσίευμα του βρετανικού Guardian παρουσιάζει το νέο κομμάτι του μικρού Στέλιου, γράφοντας ότι το αφιερώνει «στους ανθρώπους που υποφέρουν και είναι απομονωμένοι εξαιτίας του Covid-19» και ότι πρόκειται για την τρίτη σύνθεσή του μικρού.

Γεννημένος στην Αθήνα το 2012 από τον Φώτη και την Αγαθή Κερασίδη, που είναι και οι δύο πιανίστες και τώρα δάσκαλοί του, ο Στέλιος εμφανίστηκε πρώτη φορά σε κοινό σε ηλικία 3 ετών.

Το 2018 ερμήνευσε το Waltz in A Minor του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το 2019 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου παίζοντας με το διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Ο μικρός Έλληνας έχει δείξει το ταλέντο του στη σύνθεση. Δύο προηγούμενα έργα του τα έγραψε για τις δύο αδελφές του, τη Βερόνικα και την Αναστασία, και όπως «Το Βαλς της Απομόνωσης» έτυχαν θετικών κριτικών.

Πηγή: typosthes