20/01/2021

Στρασβούργο – Η παραμυθένια πρωτεύουσα της Αλσατίας

Το Στρασβούργο είναι η πρωτεύουσα της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία και μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμβολο του Στρασβούργου είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του, ενώ η παλιά συνοικία του Petite France χαρακτηρίστηκε από την Unesco το 1998 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κάτι που έγινε για πρώτη φορά για ένα ολόκληρο κέντρο πόλης. Είναι ένας τόπος που προστατεύει την κληρονομιά του αλλά και το περιβάλλον με τραμ και ποδηλατοδρόμους και προσφέρει όλα εκείνα για τα οποία φημίζεται, όπως  φουά γκρα, κρασί, σοκολατάκια και φρούτα.

Τι πρέπει να δείτε στο Στρασβούργο
Καθεδρικός Notre – Dame
Χτισμένος από το 1015 έως το 1439, είναι ένα αριστούργημα γοτθικής τέχνης, που οφείλει μεγάλο μέρος της γοητείας του στο ροζ ψαμμίτη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του. Η πρόσοψη είναι αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα η κεντρική πύλη . Η γοτθική στροφή , ύψους 142 μ., Είναι αρχιτεκτονική εκδρομή. Από το κατάστρωμα των 66 μέτρων υπάρχει όμορφη θέα στην πόλη. Στο εσωτερικό του, θα θαυμάσετε τη στήλη Angel , διακοσμημένη με  γοτθικά αγάλματα και το αστρονομικό ρολόι.


Petite France
Η La Petite France είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες συνοικίες του παλιού Στρασβούργου. Απολαύστε μια ρομαντική βόλτα κατά μήκος  του καναλιού με θέα στα όμορφα ξυλόγλυπτα μεσαιωνικά σπίτια .
Covered Bridges
Τρεις γέφυρες που καλύπτονται και προστατεύονται από έναν τεράστιο τετράγωνο πύργο.
Παλάτι Rohan
Ένα κτίριο του 18ου αιώνα, που έγινε σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα του βασιλιά, Robert de Cotte , για τον καρδινάλιο Armand de Rohan-Soubise, το παλάτι αυτό με την ελκυστική κλασική πρόσοψή του φιλοξενεί σήμερα τρία σημαντικά μουσεία αφιερωμένα στις Διακοσμητικές τέχνες, τις Καλές Τέχνες και την Αρχαιολογία.
Ιστορικό Μουσείο
Το Ιστορικό Μουσείο υιοθετεί μάλλον πρωτοποριακή προσέγγιση για την εισαγωγή των επισκεπτών σε τρεις σημαντικές εποχές της ιστορίας του Στρασβούργου.
Πλατεία Kleber
Το άγαλμα του Jean-Baptiste Kléber (1753-1800),  βρίσκεται με υπερηφάνεια στο κέντρο της πλατείας που έχει το όνομά του. Οι νίκες του απαριθμούνται στη βάση του αγάλματος, που απεικονίζονται με ανάγλυφα.
Rue du Bain-aux-Plantes
Η Rue du Bain-aux-Plantes είναι ένας δρόμος γεμάτος γοητεία, με ελκυστικά αναγεννησιακά σπίτια  Στον αριθμό 42 το σπίτι του 1572 είναι άξιο αναφοράς.
Πάρκο Orangerie
Το πάρκο Orangerie, το μεγαλύτερο στο Στρασβούργο, αποτελείται από όμορφους κήπους που σχεδιάστηκαν από το Le Nôtre το 1692 και τροποποιήθηκαν για να φιλοξενήσουν την αυτοκράτειρα Josephine όταν επισκέφθηκε το χώρο το 1804.