19/04/2021

Σκουλήκια που φωσφορίζουν μετατρέπουν σπηλιά στη Νέα Ζηλανδία σε υπερθέαμα

https://www.instagram.com/shaun_jeffers/

Τα σκουλήκια που σωσφορίζουν είναι ένα συγκλονιστικό θέαμα. Ο Σον Τζέφερσον, εξερεύνησε δυο σπηλιές της Νέας Ζηλανδίας, στο Νόρθλαντ και στο Γουαϊκάτο και είναι συγκινημένος με αυτό που βρήκε μπροστά στα μάτια του!

Από μικρές δημόσιες σπηλιές που έχουν εύκολα πρόσβαση, ως τεράστιες σπηλιές που χωρούν μέχρι και ένα κρουαζιερόπλοιο, το θέαμα είναι μαγευτικό. Είναι σαν να κοιτάς τον ουρανό τη νύχτα.

Χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό εξοπλισμού της Nikon, συμπεριλαμβανομένων των D850, D810 και διαφόρων φακών. Η λήψη των φωτογραφιών δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αυτού του είδους η φωτογράφηση είναι ακριβώς όπως η φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού, μόνο που ο χρόνος έκθεσης μπορεί να είναι πολύ περισσότερος. Ανάλογα με το πόσο κοντά βρισκόταν στα σκουλήκια, οι εκθέσεις ποικίλουν από 30 δευτερόλεπτα έως 8 λεπτά.

Για να επιτύχει τις λήψεις, μερικές φορές χρειάστηκε να βυθίσει τον εαυτό του και το τρίποδο του μέσα στο παγωμένο νερό, άλλες απαιτούσαν πεζοπορίες ή αναρρίχηση και κολύμπι. Το αποτέλεσμα, όμως, άξιζε τον κόπο!
Northland, New Zealand

Waitomo, New Zealand

New Zealand

Waitomo, New Zealand

 

New Zealand

Northland Region

Lake Karapiro

Northland, New Zealand

Ο άνθρωπος που τράβηξε τις φωτογραφίες (Σον Τζέφερς)

[shaunjeffersphotography]/   shaun_jeffers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *