16/04/2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα – Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

Σεισμός στην Ελασσόνα: 70 σπίτια σε τέσσερα χωριά μη κατοικήσιμα

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, όπως διαπιστώνουν οι μηχανικοί σε τουλάχιστον τέσσερα χωριά του δήμου Λαρισαίων. Ήδη 70 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, που έχουν έρθει στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις αυτοψίες. Αποθήκες και επαγγελματικοί χώροι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σε δεύτερο έλεγχο θα καταγραφούν ενδελεχώς οι ζημιές για να διαπιστωθεί ποια μπορούν να επισκευαστούν και ποια να κατεδαφιστούν. Από τους κατοίκους που έχουν πληγεί, οι περισσότεροι αρνούνται να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στα χωριά Αμυγδαλέα, Ραχούλα, Μάνδρα και Κουτσόχερο αναμένεται να ετοιμαστούν σκηνές.

athensvoice