01/12/2020

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ: Η ΜΑΓΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Ονομάζεται ” Έργο πλακόστρωτων βημάτων 16ης λεωφόρου ” και έχει ονομαστεί η πιο όμορφη σκάλα στον κόσμο: στο φως του φεγγαριού, τα λαμπερά ψηφιδωτά δίνουν στους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο μια μοναδική παράσταση.

Xρειάστηκαν 2000 χειροποίητα κεραμίδια, πάνω από 75.000 μωσαϊκά θραύσματα, καθρέφτες και γυαλί και η βούληση 220 ανθρώπων να δημιουργήσουν μία από τις πιο υπέροχες  σκάλες στον κόσμο. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο , στην 16η Λεωφόρο Moraga, και αποτελείται από 163 σκαλοπάτια  που απεικονίζουν θαλασσινό τοπίο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ μετατρέπονται σε ένα αστέρι που φωτίζεται από τις ακτίνες του φεγγαριού που αντανακλώνται στους καθρέφτες.

Το έργο, το έργο του μωσαϊκού Aileen Barr και του μωσαϊκού Colette Crutcher , πραγματοποιήθηκε σε ενάμιση χρόνο και αποτελεί παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν μια κοινότητα αποφασίσει να συνεργαστεί και να συνεργαστεί για το κοινό καλό.

Επομένως, αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο  Σαν Φρανσίσκο  και θέλετε να δείτε κάτι πραγματικά περίεργο, συμβουλή μας είναι να πάτε κάτω από το δέκατο έκτο δρόμο για Moraga, να κάνετε μια βόλτα στις πανέμορφες σκάλες για τις  οποίες μιλήσαμε σε αυτό το σύντομο άρθρο . Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τους ξεχάσετε εύκολα!

 

 

Πηγή:artandtravels