18/04/2021

Σαν γιγαντιαίο ενυδρείο: Κατάστημα Louis Vuitton αλλάζει πρόσοψη και μεταμορφώνεται

Μετά από τρία χρόνια ανακαίνισης, ένα κατάστημα στο Τόκιο ανοίγει ξανά, με αρχιτεκτονική και διακόσμηση εμπνευσμένες από τη ρευστότητα του νερού.

 

Ένα κατάστημα Louis Vuitton, στην πολυτελή εμπορική συνοικία Γκίνζα του Τόκιο, ανακαινίστηκε για τρία χρόνια και άνοιξε ξανά, με νέα, εντυπωσιακή πρόσοψη. Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Jun Aoki, χρησιμοποιώντας μονοκόμματα πάνελ και ειδικά φίλτρα, δημιούργησε μοτίβα που παραπέμπουν στην ρευστότητα και τις αντανακλάσεις του νερού. Που μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε κίνηση. Στην ίδια αισθητική κινήθηκε και η εσωτερική διακόσμηση, με την υπογραφή του Νεοϋορκέζου διακοσμητή Peter Marino.

Ενώ η πρόσοψη, λοιπόν, παίζει με τα χρώματα και το φως, το εσωτερικό είναι διάσπαρτο με αναφορές στο βυθό της θάλασσας ή στα ενυδρεία, όπως οι μέδουσες που υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο. Ακόμα και η φιδογυριστή εσωτερική σκάλα, από ξύλο δρυός και γυαλί, μοιάζει να υπηρετεί την ιδέα της ρευστότητας.

Όμως το design δεν είναι το μοναδικό ατού του νέου κτιρίου, το οποίο στον τελευταίο όροφο φιλοξενεί το εστιατόριο Le Café LV, με τον σεφ Yosuke Suga, εξπέρ στη γαλλική κουζίνα. Προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη αναβαθμισμένη εμπειρία shopping.

 

 

Δείτε φωτογραφίες του νέου κτιρίου του καταστήματος Louis Vuitton στο Τόκιο:

womantoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *