18/04/2021

Ρώσος εκατομμυριούχος κάνει δώρο ένα σπίτι στην «πιο μοναχική γυναίκα στον κόσμο»

*Βίντεο*

Ζει σε απομόνωση στα βουνά της Σιβηρίας όλη της την ζωή. Τώρα, χάρη σε έναν από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας, θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο σπίτι 🥺👏

 

Η Agafya Lykova ζει απομονωμένη στα βουνά της Σιβηρίας εδώ και 70 χρόνια.

H πιο «μοναχική γυναίκα» στον κόσμο ζει σε απομόνωση στα βουνά της Σιβηρίας όλη της την ζωή. Τώρα, χάρη σε έναν από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας, θα αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο σπίτι.

Το παλιό οικογενειακό αγρόκτημα της Agafya Lykova, που βρίσκεται στα βουνά Sayan της Σιβηρίας, είχε αρχίσει να χαλάει από τα πολλά χρόνια. Μετά από μια δημόσια έκκληση της 76χρονης, ο Ρώσος μεγιστάνας Oleg Deripaska προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου σπιτιού για εκείνη.

Η Lykova ζει στα βουνά από τότε που γεννήθηκε. Οι γονείς της έχτισαν το αγροτικό τους σπίτι το 1936, όταν κατέφυγαν στο δάσος για να γλιτώσουν από τις θρησκευτικές διώξεις, από τον Τζόζεφ Στάλιν.

Ο απομονωμένος οικισμός δεν ήταν γνωστός στους Ρώσους αξιωματούχους μέχρι πριν από 40 χρόνια, όταν σοβιετικοί γεωλόγοι ανακάλυψαν κατά λάθος το σπίτι της οικογένειας ενώ έκαναν περιήγηση στο βουνό.

Όταν όλα τα μέλη της οικογένειάς της πέθαναν, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Lykova συνέχισε να ζει μόνη της στην οικογενειακή καλύβα, καλλιεργώντας τα δικά της λαχανικά.

Ζώντας κοντά στο φυσικό καταφύγιο Khakassky, η Lykova δέχεται επισκέψεις δύο έως τρεις φορές το χρόνο από έναν τοπικό επιθεωρητή.

Η υποδομή του ταπεινού οικογενειακού σπιτιού της Lykova θα αντικατασταθεί από μια παρόμοια ξύλινη καμπίνα. Λόγω του δύσκολου εδάφους της τοποθεσίας της, το σπίτι έπρεπε να χτιστεί πρώτα στην πόλη Abakan.

Ενώ η νέα δομή μπορεί να φαίνεται απλή, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το σπίτι θα είναι περισσότερο από επαρκές για να διατηρήσει τη Lykova άνετη και ασφαλή.

«Το νέο σπίτι θα είναι καλά μονωμένο» ανέφερε ο διευθυντής του Φυσικού Καταφυγίου Khakassky, Victor Nepomnyashchiy, στα social media. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νέου σπιτιού έως τις αρχές του 2021.

sputniknews