18/04/2021

Ροζ παράδεισος: Η Κίνα υποδέχεται την άνοιξη με τις ανθισμένες κερασιές

Ροζ παράδεισος: Η Κίνα υποδέχεται την άνοιξη με τις ανθισμένες κερασιές

Η αρχή της άνοιξης σηματοδοτείται από την άνθιση των κερασιών. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της Κίνας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης κι οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που κατακλύζονται από χρώματα και μυρωδιές.

Εκατοντάδες τουρίστες απολαμβάνουν το θέαμα των χιλιάδων ανθισμένων κερασιών στον κήπο Gu Bo Du Feng Le στην πόλη Ζινγκ Γιανγκ στην Κίνα για άλλη μία χρονιά.

Το πάρκο έχει έκταση σχεδόν χίλια στρέμματα και περισσότερα από 10.000 διάσημα και σπάνια δέντρα.

«Στην αρχή νόμιζα ότι τα άνθη κερασιάς ήταν μόνο ροζ και μετά είδα τα άνθη κερασιάς στο πάρκο να είναι κόκκινα και άσπρα. Νομίζω ότι ήταν πανέμορφο», περιγράφει ένας τουρίστας που επισκέφθηκε τον κήπο.

Το πάρκο είναι γεμάτο από δέντρα κερασιάς και πολύχρωμα φυτά, με σκάλες που οδηγούν σε ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό κτίσμα.

Εκτός από τις ανθισμένες κερασιές, φέτος στο πάρκο προστέθηκαν 5.000 στρέμματα από πολύχρωμα φυτά κράμβης και 1.800 τετραγωνικά μέτρα τάπητα σε έντονο ροζ χρώμα δημιουργώντας την αίσθηση της «παραλίας» σε σημεία ξεκούρασης, όπου επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να απολαύσουν το τοπίο, να βγάλουν σέλφι και να παίξουν σε έναν μοναδικό χώρο.

sputniknews