16/04/2021

Πτώση μετεωρίτη στην ανατολική Κούβα – Δεν καταγράφηκαν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές

Οι καταγραφές δείχνουν ότι δεν υπήρξε επίγεια έκρηξη του μετεωρίτη, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, φάνηκε ένα λευκό και κόκκινο φως το οποίο ακολούθησε μια έντονη έκρηξη πριν ο μετεωρίτης φτάσει στη γη. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, η Κούβα γίνεται θέατρο πτώσης μετεωρίτη, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών καθώς και την Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία της Κούβας, το φωτεινό αντικείμενο που έπεσε στην επαρχία Holguin στα ανατολικά του νησιού στις 10 περίπου το βράδυ τοπική ώρα, θεωρείται πως ήταν μετεωρίτης.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Ενρίκε Αράνγκο Αρίας, ο σεισμολογικός σταθμός της Μόα κατέγραψε μια σειρά φωτεινών φαινομένων στον ουρανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πτώση του μετεωρίτη δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές.

Οι καταγραφές δείχνουν ότι δεν υπήρξε επίγεια έκρηξη του μετεωρίτη, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις  αυτοπτών μαρτύρων, φάνηκε ένα λευκό και κόκκινο φως το οποίο ακολούθησε μια έντονη έκρηξη πριν ο μετεωρίτης χτυπήσει στο έδαφος.

Ενας κάτοικος του Σαντιάγο της Κούβας, ανέφερε σε τοπικό μέσο πως είδε ένα κινούμενο φως και στη συνέχεια μια αναλαμπή που περιέγραψε σαν τεράστιο κεραυνό.

1η Φλεβάρη 2019, ένας μικρός μετεωρίτης (20 εκ) είχε πέσει στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο στα δυτικά της χώρας, ο οποίος, όπως και τώρα, δεν είχε προκαλέσει απώλειες ανθρώπινων ζωών ούτε ζημιές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *