28/11/2020

Πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται πώς να μεγαλώνουν τα φυτά ως μέρος της εκπαίδευσής τους;

Τα παιδιά μας ζουν σε μια κοινωνία με γρήγορο ρυθμό και η ζωή τους έχει γίνει πολύ πιο εύκολη από αυτή που συνηθίσαμε.

Γνωρίζω αμέτρητες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τα καθήκοντα και τις αποστολές τους αντί για αυτούς και μπορούν να πληκτρολογήσουν λίγα λόγια στους υπολογιστές τους και να βρουν ό, τι χρειάζονται, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν  τη μνήμη τους ή  τις γνώσεις τους.

Ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι, με αυτόν τον τρόπο, βγάζουμε παιδιά , ανεύθυνους μελλοντικούς ενήλικες και επιβαρύνουμε την κοινωνία μας . Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι νέες εφευρέσεις έχουν προσφέρει περισσότερη άνεση από ό, τι ονειρευόμασταν να ζούμε.

Ωστόσο, είναι ευθύνη κάθε γονέα να ενθαρρύνει και να ενθαρρύνει τα παιδιά να διερευνήσουν, να μάθουν και να πετύχουν.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστούν οι παλιές πρακτικές.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι διδάσκοντες  στα  παιδιά μας να τους διδάξουν  πώς  να είναι υπεύθυνοι και αυτο-εξαρτώμενοι. Θα ήταν καλό για αυτούς να είναι σε θέση να παράγουν όλα τα είδη διατροφής που χρειάζονται, ειδικά τώρα, όταν τα βιολογικά τρόφιμα έχουν γίνει ζήτημα ανάγκης;

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που διδάσκονται να μεγαλώνουν τα δικά τους τρόφιμα αναπτύσσουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “empath food”, που τους βοηθά να οδηγήσουν μια πιο υγιεινή ζωή και να τρώνε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Η κηπουρική προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να είναι σωματικά δραστήρια, να μάθουν περισσότερα για τη διατροφή, να αποκτήσουν μια αγάπη για τη φύση και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως συνεργασία και ομαδική εργασία, δημιουργικότητα, ανακάλυψη και αυτοπεποίθηση.

Η παρακολούθηση των φυτών θα είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά, καθώς θα μάθουν πώς λειτουργεί η φύση, θα ενδιαφέρονται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και θα ενθαρρύνονται να μαγειρεύουν τα δικά τους τρόφιμα και να μειώνουν την εξάρτησή τους από το πρόχειρο φαγητό.

Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης γαλλικό μάγειρα Raymond Blac, τα μαθήματα κηπουρικής στο σχολείο πρέπει να είναι υποχρεωτικά, καθώς θα τους διδάξουν την αξία των υγιεινών και βιολογικών τροφίμων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους όπου τα θέματα υγείας που σχετίζονται με τα τρόφιμα αυξάνονται.

Ο Chef Blac λέει:

“Έχουμε μια υπέροχη ευκαιρία να επανασυνδεθεί πραγματικά με τα τρόφιμα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τον έξω κόσμο, με τους κήπους μας και τη ζωή μέσα τους.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τη απλή μαγεία της λήψης τροφής από τον σπόρο, από τη γη ή από τα ποτάμια και στη συνέχεια να την μετατρέψουν σε κάτι απλό και γευστικό.

Έχουμε ένα πρόβλημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία λόγω της εντατικής καλλιέργειας και της πολύ επεξεργασμένης τροφής. Θα μπορούσαμε να μάθουμε να τρώμε σούπα καρότου που παράγεται από τους κήπους μας. “

Ποια είναι η άποψη  σας σε αυτό;

Πηγές:
evolve.shared.com
www.architecturendesign.net
www.qaeducation.co.uk