04/03/2021

Παρακολουθήστε αυτό το ιπτάμενο αυτοκίνητο να ολοκληρώνει την πρώτη του πτήση

Παρακολουθήστε αυτό το ιπτάμενο αυτοκίνητο να ολοκληρώνει την πρώτη του πτήση (βίντεο)

 

H προσπάθεια για τη δημιουργία ενός χρηστικού ιπτάμενου αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τους ανθρώπους της KleinVision. Το AirCar έκανε την πρώτη πτήση του χωρίς προβλήματα.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός οχήματος που να μπορεί να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου και ενός αεροπλάνου δεν είναι καινούργια. Ακόμη και ο Henry Ford, τη δεκαετία του 1930, είχε προσπαθήσει να εξελίξει ένα τέτοιο, αν και με άλλο σκοπό, αρχικά.

Ο άνθρωπος που έκανε το αυτοκίνητο «κοινό κτήμα» είχε οραματιστεί να κάνει το ίδιο και με τα αεροπλάνα. Αντί της πρακτικής «ένα αυτοκίνητο για τον καθένα» είχε προσέβλεπε σε μια κοινωνία όπου οι μετακινήσεις θα γίνονταν μέσω «ενός μικρού αεροπλάνου για τον καθένα».

Μέσω του κατάλληλου μηχανισμού, τα φτερά εκτείνονται αυτόματα και επεκτείνεται το ουραίο τμήμα για να επιτρέπει την πραγματοποίηση της πτήσης. Μετά την προσγείωση, τα φτερά ενσωματώνονται στο αμάξωμα-άτρακτο και το ουραίο πτύσσεται αυτού, αναλαμβάνοντας το ρόλο αεροτομής.

Φυσικά, το AirCar μοιάζει περισσότερο με αεροσκάφος, σχεδιαστικά. Όμως, είναι από τις λίγες φορές όπου το αποτέλεσμα έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτά ενός αυτοκινήτου, όπως αντιλαμβανόμαστε την τυπική εικόνα αυτού.

Το AirCar έκανε την παρθενική πτήση του με επιτυχία την οποία μπορούμε να δούμε παρακάτω. Πλέον, χρειάζεται να πάρει την πιστοποίηση από τους αντίστοιχους οργανισμούς τόσο ως αυτοκίνητο όσο και ως αεροσκάφος. Προφανώς, δεν θα το δούμε σύντομα στον δρόμο, ωστόσο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ολοκληρωμένες προσπάθειες για ένα τέτοιο μεταφορικό μέσο.

cardriver