19/04/2021

Πέθανε η Έιπριλ- Η καμηλοπάρδαλη που είχε γίνει viral το 2017 όταν γέννησε σε live μετάδοση

Πέθανε η Έιπριλ- Η καμηλοπάρδαλη που είχε γίνει viral το 2017 όταν γέννησε σε live μετάδοση

 

H διάσημη καμηλοπάρδαλη Έιπριλ, η οποία γέννησε σε live μετάδοση το 2017 το μωρό της, πέθανε, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης όπου ζούσε.

Η καμηλοπάρδαλη, η οποία ήταν 20 ετών, υποβλήθηκε σε ευθανασία λόγω της επιδείνωσης της αρθρίτιδας, από την οποία υπέφερε επηρεάζοντας όλο και περισσότερο την ποιότητα ζωής της, ανέφερε σε δήλωσή του το Animal Adventure Park.

Η κτηνιατρική ομάδα είπε ότι έκανε ό, τι καλύτερο για την Έιπριλ, αλλά η κατάστασή της είχε γίνει τόσο άσχημη που δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί.

«Θρηνούμε και εμείς μαζί με τους πολλούς θαυμαστές της, καθώς αποχαιρετούμε την καμηλοπάρδαλη, η οποία συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διατήρηση του είδους της τον 21ο αιώνα», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την Έιπριλ, όταν γέννησε ένα αρσενικό μωρό, τον Τατζίρι το 2017.

Η άφιξή του ήρθε μετά από εβδομάδες αναμονής ενώ ο ζωολογικός κήπος είχε θέσει σε εφαρμογή ακόμα και ειδοποιήσεις για τους φανς που ήθελαν να δουν την Έιπριλ να φέρνει στον κόσμο το μωρό της.

Συνολικά, καταγράφηκαν περισσότερες από 232 εκατομμύρια προβολές στο YouTube τις εβδομάδες πριν και κατά τη γέννηση του μικρού.

Σε κάποιο σημείο δε, την ημέρα της γέννησης του Τατζίρι ή Τατζ όπως τον φωνάζουν, περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια άτομα παρακολουθούσαν ταυτόχρονα μέσω YouTube.

Η κτηνιατρική ομάδα είπε ότι η ευθανασία  ήταν η μόνη ανθρώπινη λύση στην περίπτωσή της. Το περασμένο καλοκαίρι, το προσωπικό του πάρκου παρατήρησε ότι το ζώο είχε περίεργη διάθεση και κίνηση. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με οστεοαρθρίτιδα.

Συχνά κατέληγε στο έδαφος και οι κτηνίατροι άρχισαν να της χορηγούν ειδική θεραπεία. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη εξέταση έδειξε προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα και μία κατάσταση μη αναστρέψιμη με ταχύ ρυθμό επιδείνωσης.

«Η σοβαρότητα της κατάστασής της υπερέβαινε των ικανοτήτων μας να ελέγξουμε την άνεση και την ποιότητα ζωής της Έιπριλ», δήλωσε η κτηνιατρική ομάδα.

Οι καμηλοπάρδαλες ζουν συνήθως 20 έως 25 χρόνια σε αιχμαλωσία, περίπου μια δεκαετία περισσότερο από ό, τι στη φύση, και η Έιπριλ είχε κλείσει τα 20.

«Ενώ γνωρίζαμε ότι θα έρθει τελικά αυτή η μέρα, πονάμε», δήλωσε ο Jordan Patch, ιδιοκτήτης του Animal Adventure Park.

Η Έιπριλ γέννησε ένα ακόμη αρσενικό μωρό, τον Αζίζι το 2019. Μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο του Τέξας και το 2020 πέθανε από επιπλοκές στο έντερό του. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η κατάσταση ήταν εντελώς απροσδόκητη και αναπόφευκτη.

Με πληροφορίες τoυ NBCNews

lifo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *