27/02/2021

Ο Stephen Hawking Προειδοποίησε Πριν Πεθάνει: «Η Απληστία Και Η Βλακεία Θα Οδηγήσουν Το Τέλος Της Ανθρώπινης Φυλής»

Πριν από έξι χρόνια ο Στίβεν Χόκινγκ είχε μιλήσει στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ και ανάμεσα στα θέματα περί του σύμπαντος που είχε αναφερθεί, είχε κάνει λόγο και για όλα αυτά που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα. Η απληστία και η βλακεία ήταν αυτά που ξεχώρισε ως τα πλέον επικίνδυνα για να καταστρέψουν τον πλανήτη και την ίδια την ύπαρξή μας. Μετά από τόσο καιρό, δεν βλέπει να έχει αλλάξει κάτι, αντίθετα όλα έχουν πάει προς το χειρότερο και πιστεύει πως αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνεχίζουν να μας απειλούν με την ίδια ένταση.

Ο Χόκινγκ που ήταν ξανά καλεσμένος του Λάρι Κινγκ, τόνισε πως συνεχίζουμε να είμαστε πολύ ανεύθυνοι όσο αφορά την προστασία του πλανήτη, λέγοντας πως «σίγουρα δεν έχουμε γίνει λιγότερο άπληστοι ή λιγότερο βλάκες». 

«Πριν από έξι χρόνια προειδοποιούσα για τους κινδύνους της μόλυνσης και του υπερπληθυσμού και αυτά έχουν χειροτερέψει. Ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά μισό δισεκατομμύριο από την τελευταία μας συνέντευξη και δεν έχει σκοπό να σταματήσει.

Με αυτούς τους ρυθμούς θα είμαστε 11 δισεκατομμύρια το 2100. Η μόλυνση της ατμόσφαιρας έχει αυξηθεί κατά 8% τα τελευταία πέντε χρόνια. Περισσότερο από το 80% των κατοίκων που μένουν σε αστικές περιοχές είναι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης» θα συμπληρώσει ο Χόκινγκ και δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να κατάλαβει πως οι άνθρωποι είναι εκείνοι που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και να τους ελέγξουμε» 

θα πει ο Χόκινγκ λέγοντας πως αυτό είναι πιθανό να συμβεί. Πιστεύει πως καθώς η επιστήμη συνεχίζει να κάνει μεγάλες κατακτήσεις στα θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, πρέπει να ενημερώνει όσο γίνεται καλύτερα τους ανθρώπους επάνω σ’ αυτές.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει μία βασική αντίληψη της επιστήμης για να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον» τόνισε ο Χόκινγκ και να μας επιτρέψει πάντως να πούμε πως αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να απαλλαγούμε από την βλακεία των ανθρώπων, μετά όλα θα ήταν μονομιάς πολύ καλύτερα.

Δείτε ένα βίντεο επί του θέματος:

 

Πηγή:womantoc