27/02/2021

Ο Marino Morikawa, απολυμάνει μια λιμνοθάλασσα σε 15 ημέρες και τώρα πηγαίνει για άλλη.

Ο Marino Morikawa είναι μια υποδειγματική περίπτωση ενός ανθρώπου που εγκατέλειψε τη χώρα του και επέστρεψε σ ‘αυτόν τον τόπο  που του επέτρεψε να συνεισφέρει τις γνώσεις του που αποκτήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tsukuba στην Ιαπωνία .

Το διδακτορικό του σε περιβαλλοντικές επιστήμες τον βοήθησε να ταξιδέψει μέσω του Περού και άλλων χωρών, φέρνοντας το μήνυμα ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τις επιπτώσεις που έχει το περιβάλλον, από ορισμένες ενέργειες ανθρώπων.

Αυτός ο άνθρωπος επέστρεψε με όλη την πρόθεση να καθαρίσει τη λίμνη Tititcaca και τη λιμνοθάλασσα Huacachina . Μια πρόκληση που φαίνεται αδύνατο να επιτευχθεί. Η πρώτη πρωτοβουλία του Marino προκάλεσε μια προειδοποίηση που έδωσε ο πατέρας του σχετικά με τη λιμνοθάλασσα του El Cascajo (Huaral), η οποία θα μετατραπεί σε γεωργική γη επειδή ήταν εντελώς μολυσμένη. Ως εκ τούτου επέστρεψε στο Περού με την αποφασιστικότητα να απολυμαίνει τη λιμνοθάλασσα.

Για την κοινότητα γενικά, αυτό φαινόταν σαν μια πραγματική τρέλα, και ήταν αδύνατο να το  συνειδητοποιήσουν, αλλά όλοι εκπλήσσονταν όταν αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να χρησιμοποιήσει  βιοτεχνικό υλικό . Αυτός ο γιατρός της επιστήμης έχει τη γνώση των 25 αποτελεσματικών εφευρέσεων για την απολύμανση ενός οικοτόπου για τη συγκεκριμένη περίπτωση, μία από τις οποίες ονομάζεται φούσκα micronano . Με αυτή τη διαδικασία καθαρίζει τη λιμνοθάλασσα σε 15 ημέρες. Η συνέπεια αυτού ήταν ότι επανεμφανίστηκαν περισσότερα από 70 πουλιά και ψάρια.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Marino Morikawa δημιούργησε την εταιρεία Nanoplus 7 το 2014, η αποστολή της οποίας είναι η απολύμανση φυσικών οικοτόπων με την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με λίγα μέσα. Λέει ότι πάνω από το 70% των φυσικών οικοτόπων του Περού μπορεί να απολυμανθούν επειδή διαθέτουν την τεχνολογία και το Know How , το οποίο είναι μία από τις δημιουργίες και τις εφευρέσεις τους.

Το πιο εκπληκτικό για την πρόταση της Μαρίνας είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται χωρίς τη χρήση χημικών συστατικών.

Η αποστολή του είναι να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και γι ‘αυτό έχει ταξιδέψει σε όλη τη Νότια Αμερική επειδή η εταιρεία του έχει καλέσει διάφορες κυβερνητικές αρχές.

Τα τρέχοντα έργα είναι να απολυμαίνουν την Titicaca με την υποστήριξη πέντε εταιρειών.Καθώς είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό για τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων και ότι το άλλο έργο τους είναι η ανάκαμψη της La Huacachina δημιουργώντας χώρους πρασίνου σε όλη την έρημο ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο huarango εθνικό, αυτόχθονο δέντρο του τόπου.

Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση του Marino Morikawa θα επηρεάσει θετικά αυτά τα δύο φυσικά περιβάλλοντα και με την υποστήριξη του κράτους και άλλων εταιρειών θα μπορέσετε να το πετύχετε επειδή η θέλησή σας και η νοημοσύνη σας στην υπηρεσία του περιβάλλοντος το απέδειξαν.


Πηγή:yotengovoz