06/03/2021

Ο Diego Bianco, ο Νοσηλευτής που πέθανε αφού βοήθησε εκατοντάδες θύματα κοροναϊού

 

Αναπαύσου εν ειρήνη ήρωα! ?? ?? ?? ?? ?? ??

Ο  Νοσηλευτής Ντιέγκο Μπιάνκο δεν δίστασε να πολεμήσει μέχρι το τέλος τον κορωναϊό. Ωστόσο, αφού βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους, κατέληξε να πεθαίνει μόλις λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της ασθένειας.

Ήταν 46 ετών και, στο τελευταίο στάδιο της ζωής του, έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς που πάσχουν από COVID-19. Αφού ήταν σε άμεση επαφή με τον ιό για τόσο πολύ καιρό, κατέληξε να πεθάνει μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη μόλυνση.

Ο Diego Bianco, ένας ήρωας ενάντια στο COVID-19

Σε ένα σημείο, ο Bianco είπε σε έναν συνάδελφό του ότι άρχιζε να αισθάνεται άσχημα. Σαν να είχε πεταχτεί κάτω από ένα φορτηγό, έτσι αισθανόταν ο νοσηλευτής. Ωστόσο, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και συνέχισε να επαναλαμβάνει ότι “θα το νικήσω”.

Ο Ντιέγκο πέθανε στο σπίτι, όπου ζούσε με τη σύζυγό του και τον γιο του οκτώ ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μπορούσαμε να το δούμε παντού, απαντώντας στο αίτημα όσων μολύνθηκαν ή ήθελαν πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό. Η ασθένεια έχει επιτεθεί σε αρκετούς συναδέλφους. Πολλοί από αυτούς επίσης απεβίωσαν

Ήταν το Σάββατο 7 Μαρτίου, όταν άρχισε να αισθάνεται άσχημα. Είχε πυρετό 39 . Αυτός και άλλοι συνάδελφοι πήγαν στο σπίτι για να ξεκουραστούν, αλλά δεν εφάρμοσαν τη δοκιμή COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, έχει αφιερωθεί στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Μπέργκαμο με οδήγηση ασθενοφόρων. Εκεί ο πατέρας του υπηρέτησε επίσης. Αργότερα, ήταν εργάτης διάσωσης στο νοσοκομείο Seriate, μέχρι που κατέληξε στο Treviglio.

Ο συνάδελφός του Oliverio Valoti δηλώνει ότι:

«Ήταν πάντα ήρεμος, επίσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η εμπειρία του στο δρόμο τον βοηθούσε  να καταλάβει καλύτερα πώς να φέρεται  ».

Πιστεύουμε ότι οι ήρωες που αγωνίζονται για την πανδημία , ακόμη και με τη δική τους ζωή, θα πρέπει να έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

Σας ευχόμαστε να ξεκουραστείτε.

 

 

Πηγή:ilusionviajera