22/01/2021

Ο 7χρονος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης που έχει εκπλήξει ολόκληρο τον κόσμο με το ταλέντο του.

Ο Στέλιος Κερασίδης, ο 7χρονος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης που έχει κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο με το ταλέντο του, έχει τώρα συνθέσει ένα καινούργιο έργο με τίτλο «Απομόνωση Βαλς», εμπνευσμένο από την πανδημία των κοροναϊών.

Η σύνθεση είναι ένα κινούμενο κομμάτι μουσικής αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είτε υπέφεραν είτε συνεχίζουν να υποφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο από την ασθένεια, καθώς και εκείνους που αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, μεμονωμένα.

Το παιδί του θαύματος του πιάνο, που άρχισε να παίζει δημόσια σε ηλικία πέντε ετών και παίζει στο Carnegie Hall στην ηλικία των έξι ετών , συνθέτει τη δική του μουσική για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, για να επικριθεί.

Στις 31 Οκτωβρίου 2018 ο Κερασίδης κέρδισε το πρώτο βραβείο στη λίστα των νικητών των 2018 Golden Classical Music Awards, μετά από μια υπέροχη παράσταση στην αίθουσα Weill Recital της Νέας Υόρκης. Παίζοντας ένα waltz Chopin για το ακροατήριό του και τους κριτές του, έγινε και ο νεότερος Έλληνας μουσικός όλων των εποχών για να παίξει στο Carnegie Hall .

Το Ελληνόπουλο  κέρδισε ήδη ένα βραβείο σε ηλικία πέντε ετών, όταν έλαβε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου “Citta di Spoleto” στην Ιταλία.

Ο μικρός  Στέλιος άρχισε να παίζει πιάνο στα τρία, όταν πήρε το πρώτο επίσημο μάθημα από τον πατέρα του πιανίστα, ο οποίος είναι επίσης δάσκαλος μουσικής. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν αναγνωριστεί το ταλέντο του νεαρού αγοριού από τους δασκάλους του και τον κόσμο της μουσικής γενικότερα.

Μέχρι στιγμής, έχει επίσης εμφανιστεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και στο Musikverein της Βιέννης, καθώς και στην ορχήστρα της Αθηναϊκής Sinfonietta.

Ο Κερασιδης έγινε ευρέως γνωστός στα ελληνικά ακροατήρια μετά τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Greece You Got Talent”, όπου εξέπληξε τόσο τους κριτές όσο και το ακροατήριο.

Έκτοτε, ένα ολόκληρο έθνος ακολούθησε την πρόοδο του θαυμασμού, απολαμβάνοντας το τεράστιο ταλέντο του. Τώρα, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας για ολόκληρο τον κόσμο, η”Απομόνωση Βαλς” του είναι ένα  soundtrack, πολύ κατάλληλο για τους καιρούς.

Πηγή:greece.greekreporter