27/02/2021

Ο 16χρονος που δημιούργησε το ωραιότερο σπίτι μόνο με 1500 $

Ο 16χρονος που δημιούργησε το ωραιότερο σπίτι μόνο με 1500 $ (βίντεο)

 

Ο Luke Thill είναι ένας 16χρονος μαθητής γυμνασίου από το Dubuque της Αϊόβα, ο οποίος έγινε γνωστός στο Διαδίκτυο χτίζοντας ένα μικρό σπίτι στην αυλή των γονιών του για 1.500 $ οταν ήταν 13 χρονών. Ο Luke είναι απλώς ένα κανονικό παιδί, αλλά θέλει να δείξει σε άλλα «κανονικά παιδιά» τι μπορούν να κάνουν όταν πραγματικά το θέλουν.

Βαρέθηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι και αποφάσισε να κάνει κάποια έρευνα για την οικοδόμηση κατοικιών.

Ανακάλυψεένα ένα σχέδιο και πήγε στη δουλειά για να συγκεντρώσει χρήματα.

Πάνω από ένα χρόνο, ο Λουκάς συγκέντρωσε τα χρήματα για την ιδέα του κόβοντας το γκαζόν και ψωνίζοντας για οποιονδήποτε στη γειτονιά του που χρειαζόταν βοήθεια. Μέρος της εργασίας που έγινε στο μικρό του σπίτι πληρώθηκε με ανταλλαγή των υπηρεσιών του.

Για παράδειγμα, ένας ηλεκτρολόγος με τον οποίο ήταν φίλος ο Luke τον βοήθησε να εγκαταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια σε αντάλλαγμα για τον Luke που καθαρίζει το γκαράζ του. Ξεκίνησε επίσης έναν μικρό διαδικτυακό έρανο για να καλύψει μέρος του κόστους.

Περίπου το 75% του υλικού που χρησιμοποίησε ο Λουκάς για να χτίσει το μικρό του σπίτι ανακυκλώθηκε ή επαναχρησιμοποιήθηκε. Μερικά από τα αναμορφωμένα αντικείμενα προέρχονταν από το σπίτι της γιαγιάς του. Ένας φίλος του θείου του έδωσε την πόρτα.

Το μικρό σπίτι είναι μόλις 10 τετραγωνικά μέτρα και έχει μήκος μόλις 2 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Υπάρχει δυναμική λειτουργίας, αλλά δεν υπάρχουν υδραυλικά ή τουαλέτα (ακόμα).

«Μου άρεσε ο μινιμαλισμός», είπε ο Λουκάς. “Και ήθελα να έχω ένα σπίτι χωρίς μεγάλη υποθήκη.”

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο Λουκάς πήρε δύναμη με το ίδιο το κτίριο, αλλά ο πατέρας του εξασφάλισε ότι ο ίδιος ο Λουκάς πρέπει να πληρώσει για το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

«Ήταν μια ευκαιρία για ένα παιδί να κάνει περισσότερα από το να παίζει βιντεοπαιχνίδια ή αθλήματα», είπε ο πατέρας του Λουκά.

Το σπίτι διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και να μαγειρέψετε.

Ο Luke συνήθως κάνει την εργασία του μετά το σχολείο στο νέο του σπίτι και μερικές νύχτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μπορεί να κοιμηθεί εκεί.

Έχει ήδη φιλοδοξίες να χτίσει ένα άλλο σπίτι, ένα που θα είναι λίγο μεγαλύτερο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το κολέγιο. Ελπίζει επίσης να εμπνεύσει τους άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ο Λουκά είπε, “Θέλω να δείξω στα παιδιά ότι είναι δυνατό να οικοδομηθεί σε αυτήν την ηλικία.”

Θα τολμούσατε να χτίσετε το μικρό σας σπίτι;

Επιμελεια: prototupo.gr

Youtube  Luke Thill

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *