06/03/2021

Ο φωτογράφος αποτυπώνει ένα μοναδικό πλάνο ενός “ουράνιου τόξου” που γέμισε ολόκληρο τον ουρανό

Τεχνικά γνωστά ως περιτοριακά τόξα , αυτά τα οπτικά φαινόμενα εμφανίζονται όταν ο ήλιος είναι υψηλότερος από 58 ° στον ουρανό. Το άλλο συστατικό που σχηματίζει αυτά τα τόξα είναι τα κυκλικά σύννεφα, τα οποία είναι λεπτά,  σύννεφα που συμβαίνουν σε υψηλότερα ύψη. Η θερμοκρασία όπου υπάρχουν αυτά τα σύννεφα είναι χαμηλή. επομένως, είναι κατασκευασμένα από εξαγωνικούς κρυστάλλους πάγου. Όταν ευθυγραμμίζονται κατά βέλτιστο τρόπο, αυτοί οι κρύσταλλοι λειτουργούν ως πρίσμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διάθλαση που θυμίζει ουράνιο τόξο.

Υπάρχει μια λαϊκή παρανόηση ότι τέτοιου είδους αλογόνου είναι σπάνιες. Ωστόσο, η συχνότητά τους εξαρτάται από τη θέση σε συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σχετικά κοινό να τα βλέπουμε αρκετές φορές κάθε καλοκαίρι, ενώ το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο σε μέσο πλάτος και στη βόρεια Ευρώπη. Έτσι, για παράδειγμα, το δυναμικό για να σχηματίσουν αυτά τα “τόξα πυρκαγιάς” στο Λος Άντζελες είναι 5-10 φορές υψηλότερο από ό, τι στο Λονδίνο.

Η φωτογράφος Cessna Kutz κατέλαβε ένα μαγευτικό ουράνιο τόξο πάνω από τη λίμνη Sammamish

Είναι ένα οπτικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν ο ήλιος είναι υψηλότερος από 58 ° πάνω από τον ορίζοντα

Εικόνα: Cessna Kutz

Αφού ο φωτογράφος μοιράστηκε τις φωτογραφίες, σχεδόν αμέσως έγιναν viral . “Δεν είχα ειλικρινά καμία ιδέα ότι αυτές οι φωτογραφίες θα έκαναν το γύρω του κόσμου “, δήλωσε η Cessna σε ένα τηλεοπτικό κέντρο. “Ήθελα απλώς να μοιραστώ μια όμορφη στιγμή που ήμουν μάρτυρας. Είμαι πολύ παθιασμένη  με τη φωτογραφία, γι ‘αυτό είμαι ευγνώμων που ο Θεός έχει χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες μου για να αγγίξει τους ανθρώπους, όχι μόνο σε ολόκληρο το έθνος αλλά σε όλο τον κόσμο. Ενισχύει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά και έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους, ώστε να αισθάνεται καταπληκτικά. “

 

Πηγή:boredpanda