08/03/2021

Ο Τίγρης παραδίδεται καθώς οι μπουλντόζες καταστρέφουν το σπίτι του. Όσο και να “φώναξε”, δεν κατάφερε να τις σταματήσει

Παρά την επιθυμία να υπερασπιστεί το οικοσύστημά της, δεν το έκανε

Η εικόνα της τίγρης που κάθεται δίπλα σε μπουλντόζες που καταστρέφουν το σπίτι της προέρχεται από την αποψίλωση των δασών στην Ινδία.

Η αποδάσωση είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που σκοτώνει όχι μόνο τους πνεύμονες του πλανήτη αλλά και αφήνει πολλά είδη ζώων άστεγα.

Τα ζώα με τον δικό τους τρόπο ζητούν την ειρήνη του οικοτόπου τους. Απόδειξη αυτού είναι η εικόνα που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό του Parveen Kaswan, ο οποίος είναι αξιωματικός της Ινδικής Υπηρεσίας Δασών. Ο τίτλος της εικόνας είναι “Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τόπου;”

Αυτή η εικόνα πυροδότησε μια συζήτηση στο Twitter, όπου ακόμη και μια ηθοποιός από την Ινδία σχολίασε στο λογαριασμό της: «Συχνά αναρωτήθηκα πόσο τρομακτική φαίνεται μια μπουλντόζα μέσα από τα μάτια ενός ζώου του οποίου το σπίτι είναι λεηλατημένο».

Η Global Voices της Ινδίας εκτιμά ότι περισσότερα από 243.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα φυσικής γης έχουν χαθεί τα τελευταία 80 χρόνια μόνο.

Η στιγμή της επίγνωσης είναι προφανώς πολύ αργά.

 Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία, ώστε να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε για το τι κάνει η “πρόοδός” μας στη γη.

Πηγή: enteratedealgo