20/01/2021

Ο παππούς φύτεψε 11 χιλιάδες δέντρα και κερδίζει αυτό το υπέροχο βραβείο. (Βίντεο)

Ο Χουτάν Sadiman Wonogiri, είναι το όνομα που σήμερα θεωρείται ήρωας. Αυτός ο παππούς φύτεψε 11.000 δέντρα . Σε ηλικία 68 ετών, αφιερώθηκε στην εκπλήρωση της αποστολής του . Αφιέρωσε περισσότερες από δύο δεκαετίες της ζωής του στη φύτευση και την καταπολέμηση της ξηρασίας που έπληξε το νησί της Ιάβα, Ινδονησία.

Ο στόχος για τον οποίο ο παππούς φύτεψε 11 χιλιάδες δέντρα

Το νησί της Ιάβας επηρεάστηκε από την ξηρασία , ειδικά στη νότια πλαγιά του ηφαιστείου Lawu. Πολλές περιοχές καταστράφηκαν εντελώς από τις πυρκαγιές που συνέβησαν. Το πρόβλημα δεν ήταν  μόνο για τότε,  στο μέλλον θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερες συνέπειες. Ως εκ τούτου, ο παππούς αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το έργο που έσωσε την πόλη από το να υποφέρει μια χειρότερη ξηρασία.

Έπρεπε να αφιερώσει δύο δεκαετίες από τη ζωή του, αλλά δεν λυπόταν ποτέ για αυτό. Χάρη στην αφοσίωσή του, έλαβε πολλές αναγνωρίσεις. Συνολικά, φύτεψε περίπου 250 εκτάρια που κατάφεραν να σταματήσουν την αποψίλωση των δασών και τη διάβρωση του εδάφους . Επιπλέον, ανέκτησε τις πηγές νερού για το οικοσύστημα και τον τοπικό πληθυσμό. Απέφυγε επίσης φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες.

Ο παππούς φύτεψε 11 χιλιάδες δέντρα με τα δικά του χρήματα

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό για αυτήν την ιστορία είναι ότι ο παππούς πλήρωσε τους σπόρους με τα δικά του χρήματα . Έτσι, όχι μόνο συνέβαλε στην προσπάθεια, την επιμονή και την πειθαρχία, αλλά και τους πόρους. Μερικοί άνθρωποι τον θεωρούσαν τρελό, καθώς αφιερώθηκε στη φύτευση δέντρων, ενώ άλλοι καλλιεργούσαν λαχανικά για τροφή. Αλλά με μερικά χρόνια σκέφτηκαν ότι δεν ήταν τρελός.

Αξίζει την αναγνώριση

Αυτός ο Ινδονησιακός άνδρας αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση και διάφορους οργανισμούς. Έλαβε επίσης 100 εκατομμύρια ρουπίες ή το αντίστοιχο των 7.000 δολαρίων . Αυτά τα χρήματα χορηγήθηκαν από την ινδονησιακή υπηρεσία καταστροφών (BNPB) και την Εθνική Κυβέρνηση.

Κατάφερε επίσης να βασιστεί στην υποστήριξη ορισμένων κατοίκων που συμμετείχαν στην εργασία τα τελευταία χρόνια. Συνέβαλαν στη φύτευση και στο κόστος των σπόρων. Έτσι, αν και αργά, άλλοι ακολούθησαν το ίδιο. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να εκτελούνται τέτοια έργα.

 

yotengovoz